Η τραυματική εμπειρία της Cate Blancett όταν κλήθηκε να γίνει... δασκάλα της κόρης της

Ιωάννα Τζανή
Η τραυματική εμπειρία της Cate Blancett όταν κλήθηκε να γίνει... δασκάλα της κόρης της

Το επάγγελμα του δασκάλου ανέβηκε ακόμη περισσότερο στα μάτια της Cate Blancett μετά τα... όσα πέρασε!

Η Cate Blancett είναι μία αξιοθαύμαστη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία είναι συνεχώς από πάνω τους και έχει δημιουργήσει μία πολύ δεμένη οικογένεια. Όπως πολλοί γονείς, έτσι κι εκείνη, ήρθε αντιμέτωπη κατά τη διάρκεια του lockdown με ένα... μείζον γονεϊκό θέμα: την εκπαίδευση των παιδιών της στο σπίτι.

Μιλώντας στο «The Project» και τη Lisa Wilkinson, η 52χρονη ηθοποιός χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή ως «τραυματική» και παραδέχτηκε ότι, ενώ τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της μπορούσαν να διαβάσουν μόνα τους, η προσπάθεια να διδάξει την επτάχρονη κόρη της Edith ήταν μία... άλλη ιστορία.


https://www.instagram.com/p/CUYGgj2N7IX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

cate blanchettofficial 186464303 1237442753338174 1937440498794589985 n

Cate Blanchett: Συγκλονίζει με τo post για τη φωτιά στην Εύβοια - Το μήνυμα για βοήθεια (video)

«Ήμουν καταπληκτική για δύο εβδομάδες. Τα μεγαλύτερα παιδιά μου ήταν καλά, μπορούσαν να διαβάσουν μόνα τους. Έπρεπε, όμως, να διαβάσω την επτάχρονη κόρη μου και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να της μάθω ούτε τα βασικά πράγματα στα μαθηματικά! Το κατάλαβε μετά από 14 ημέρες και εγώ έκανα την "πάπια". Εκεί χάθηκε εντελώς ο σεβασμός», είπε αρχικά η Cate Blancett.

Και συμπλήρωσε γελώντας:

«Έπρεπε να ντυθώ σαν δασκάλα της, έπρεπε να βάλω τη φωνή της δασκάλας της και δεν ξεκινούσε τα μαθήματα μέχρι να δημιουργήσουμε μία πλήρη σειρά από λούτρινα ζωάκια, τα οποία είχαν τα ονόματα όλων των συμμαθητών της. Ένιωσα σαν να ζω κάτι μεταξύ Muppets και MasterClass. Ήταν πραγματικά τραυματικό!».



Η στήριξη της Blacett στους δασκάλους μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσε!

Η 52χρονη τόνισε ότι μετά την εμπειρία που βίωσε, νιώθει ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό προς το λειτούργημα των δασκάλων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Στη Φινλανδία, η οποία έχει το υψηλότερο και πιο σεβαστό επίπεδο εκπαίδευσης από οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι δάσκαλοι αμείβονται το ίδιο με τους γιατρούς και τους δικηγόρους. Και θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί το επίπεδο δεξιοτήτων για να κουμαντάρεις μία ολόκληρη τάξη για οκτώ έως δώδεκα ώρες την ημέρα είναι μια από τις πιο δύσκολες και αξιοσέβαστες δεξιότητες οποιουδήποτε επαγγέλματος οπουδήποτε».

Εκτός από τη μικρή Edith, η Cate Blancett έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της, Andrew Upton, τον 20χρονο Dashiell, τον 17χρονο Roman και τον 13χρονο Ignatius.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H εμφάνιση της Cate Blanchett στις Χρυσές Σφαίρες 2020 είχε ελληνική υπογραφή

#TrueStory: Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ζήτησε από την Cate Blanchett να του συνδέσει το dvd player