Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο συνθέτης των χρυσών και πλατινένιων επιτυχιών

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο συνθέτης των χρυσών και πλατινένιων επιτυχιών

Είναι ίσως ο πιο σημαντικός μουσικοσυνθέτης της εποχής μας και μετρά πάνω απο 750 τραγούδια στο ενεργητικό του. Το Queen σήμερα σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και την διαδρομή  του Κυριάκου Παπαδόπουλου

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου 9 ετών και συνέχισε με μαθήματα μουσικής κινηματογράφου και σύνθεσης. Το 1988 ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικός και το 1995 ασχολείται πλέον επαγγελματικά και ως συνθέτης - παραγωγός. Από τα πρώτα του βήματα, φάνηκε αμέσως πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συνθέτη. Με ακούσματα λαϊκά, παραδοσιακά ανακατεμέ...να με κλασικές μελωδίες, εμφανίζεται υποσχόμενος να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι.

Ήταν το 1995 όταν ο Σταμάτης Γονίδης ερμήνευσε τη μπαλάντα «Στάσου». Καθοριστική αρχή για τη μετέπειτα πορεία του, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με σχεδόν όλους τους καταξιωμένους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου όπως: Γιάννης Βαρδής, Νίκος Βέρτης, Άννα Βίσση, Σταμάτης Γονίδης, Άντζελα Δημητρίου, Πέγκυ Ζήνα, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Νίκος Κουρκούλης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής και πολλούς άλλους.

Πολλές από τις συνθέσεις του, διασκευάστηκαν και έγιναν επιτυχίες στην Τουρκία (από τους Ferhat Gocer, Οzcan Deniz Murat Basaran, Gulben Ergen, Goknur Onour), το Ισραήλ (Eyal Golan), τη Βουλγαρία (Toni Storaro,Theodora). Από το 1995 έως το 2011 έχει εκδώσει περισσότερα από 700 τραγούδια και έχει βραβευτεί πάνω από 50 φορές με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Το ταλέντο και η ιδιαιτερότητα των ήχων που συνθέτει, δεν αφήνουν αδιάφορους διαφημιστές και τηλεοπτικούς παραγωγούς, με αποτέλεσμα το 2001 η μουσική του να «ντύνει» διαφήμιση της "Αλφα" ενώ το 2008 συνέθεσε τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» για το ομώνυμο σίριαλ του Mega Channel.