Από το Άγγιγμα ψυχής, Υφυπουργός Πολιτισμού & η επιτυχία του Χατζηγιάννη δεν είναι μόνο στα όνειρα

Κατερίνα Μπούσιου

Η νέα του θέση στην κυβέρνηση της Κύπρου και η έκπληξη από την αδελφή του Μελίνα και τα ανίψια του. Πώς άλλαξε η ζωή του Μιχάλη Χατζηγιάννη 25 χρόνια μετά το «Άγγιγμα ψυχής», την σχέση του και τον χωρισμό με την Ζέτα Μακρυπούλια, μέχρι και την πρόσφατη συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο. 

Ενώ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε υποστηρίξει με δήλωσή του στο παρελθόν πως δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, η τιμητική πρόταση του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για να αναλάβει την θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, τον έκανε να αναθεωρήσει, ενώ φέτος συμπληρώνει ήδη 25 χρόνια επαγγελματικά στο τραγούδι.

Πριν από λίγες ώρες ορκίστηκε και επίσημα στην νέα του θέση με μία νέα διαφορετική ζωή να ξεκινά για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Θέλω να βοηθήσω την πατρίδα μου» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και είναι έτοιμος να το κάνει πράξη.

Λίγες ημέρες πριν, έζησε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην Κύπρο με την έκπληξη της αδελφής του Μελίνας και των δύο ανιψιών του.

Από την κορυφή των charts στην πολιτική

Ο γεννημένος στην Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου του 1978 Μιχάλης Χατζηγιάννης, ανήκει στην γενιά των παιδιών που ήρθαν στη ζωή μετά την τουρική εισβολή. Οι γονείς του είχαν ξεριζωθεί 4 χρόνια πριν από την Κερύνεια, όπου ήταν το σπίτι τους.

Μετά τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι το 1994 όταν ήρθε και πρώτος σε διαγωνισμό νέων ταλέντων στην εκπομπή «Αφετηρίες» του ΡΙΚ, ανάμεσα σε 1000 συμμετέχοντες. Τέσσερα χρόνια μετά θα αλλάξει όλη του η ζωή. Αρχικά με την συμμετοχή του στην Eurovision για την Κύπρο, με το τραγούδι «Γέννεσις».

Και στην συνέχεια με το να τραγουδήσει μετά από παρότρυνση του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, το τραγούδι των τίτλων στη σειρά «Άγγιγμα ψυχής» με τον Σταύρο Ζαλμά και την Θεοφανία Παπαθωμά .

Από εκεί και πέρα, έγραψε ιστορία. Ο Χατζηγιάννης κατέκτησε την κορυφή των charts δεκάδες φορές με τα τραγούδια που ο ίδιος συνέθεσε και έγινε ο εμπορικότερος έλληνας τραγουδιστής της ποπ για αρκετά χρόνια με δεκάδες συναυλίες του μόνιμα sold out στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Η μουσική με διάλεξε πριν την διαλέξω» όπως πολύ σωστά δήλωσε σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η επιτυχία έφερε και την ευτυχία στην προσωπική του ζωή, αλλά για πολλά χρόνια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν αγαπούσε την προβολή σε αυτό το κομμάτι της ζωής του. Μετά τον χωρισμό του με την Δέσποινα Ολυμπίου, το καλοκαίρι του 2010 και συγκεκριμένα την βραδιά απονομής των βραβείων Mad θα γνωρίσει την Ζέτα Μακρυπούλια και ο έρωτας τους θα είναι εκτός από κεραυνοβόλος και αμοιβαίος.

Έτσι γνωρίσαμε και μία πιο ευαίσθητη πλευρά του Μιχάλη, ο οποίος έγινε σταδιακά και πιο εξωστρεφής όταν μιλούσε για εκείνη. Και από την δήλωση: «Είχαμε επιλέξει με την Ζέτα τη σιωπή γιατί είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στον εχθρό» φτάσαμε στην δήλωσή του το 2019 στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως: «Η Ζέτα ήταν βράχος και το έδειξε και στις πολύ δύσκολες στιγμές, της βγάζω το καπέλο. Είναι άτομο υψηλής ηθικής, παιδείας και καλλιέργειας και τρομερής ευαισθησίας. Χαίρομαι που την έχω δίπλα μου και στη ζωή μου».

Το «Εμείς οι δυό σαν ένα» δεν υφίσταται από πέρισυ όταν το ζευγάρι πήρε την ξαφνική απόφαση να χωρίσει. Ίσως και αυτές οι δυσκολίες που πέρασαν από κοινού, με την πολύχρονη δικαστική διαμάχημ επειδή ο Μιχάλης, είχε κατηγορηθεί για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό (για την οποία τελικά αθωώθηκε) να έφερε φθορά στην σχέση τους.

Καρμικό ή όχι, ένα χρόνο μετά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συνεργάζεται με τον Αντώνη Ρέμο. Τα πρωτοσέλιδα τους ήθελαν για πολλά χρόνια να μην έχουν τις καλύτερες σχέσεις και όχι μόνο επειδή η Ζέτα υπήρξε η πρώην σύντροφος του Αντώνη. Ο Κύπριος συνθέτης του έγραψε το τραγούδι «Να ξαναμετρήσω» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

Αυτή η νέα συνεργασία αλλά και τα σχέδια του Μιχάλη να τραγουδήσουν μαζί και σε κάποιες συναυλίες, άλλαξαν μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Κύπρο. Αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα αποδεχόταν μία τέτοια θέση στην νέα κυβέρνηση της πατρίδας του.

Όχι γιατί δεν γνωρίζει τα του πολιτισμού, αλλά γιατί ο ίδιος δήλωνε το 2017 στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος «Τετ α Τέτ» αρνητικός: «Όχι δεν μου έχουν προτείνει να κατέβω στην πολιτική και δεν θα το έκανα ποτέ. Εγώ δεν είμαι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είμαι πολιτικοποιημένος σε βαθμό που αφορά τα κοινά, αυτά που επηρεάζουν τη μεγαλύτερη μάζα, την κοινωνία».

Προφανώς ο νέος Κύπριος πρόεδρος, κατάφερε να τον πείσει για το αντίθετο.

Το τελευταίο διάστημα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, είχαν πυκνώσει και οι επισκέψεις του Μιχάλη στην πατρίδα. Εκεί σε μία εμφάνιση - έκπληξη στην εκπομπή της Χριστιάννας Αριστοτέλους είδαμε να εμφανίζονται για πρώτη φορά δημόσια η αδελφή του Μελίνα και τα ανίψια του.

Και η αδελφή του μίλησε συγκινημένη για την σχέση τους: «Είμαστε πάρα πολύ δεμένοι και αγαπημένοι με τον Μιχάλη. Παρόλο που είμαστε παιδιά της εισβολής, είμαστε η πρώτη γενιά παιδιών μετά από αυτή και είχαμε εισπράξει κατά την παιδική μας ηλικία όλες τις δυσκολίες από τις συνέπειες της ευρύτερης κατάστασης που επικρατούσε στον τόπο μας. Οι γονείς μας πάλεψαν για να μεγαλώσουμε χωρίς στερήσεις. Με τον Μιχάλη είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Εκείνος απόλυτα εσωστρεφής και εγώ απόλυτα εξωστρεφής. Είναι όμως πολύ καλός δάσκαλος, ακόμη και στα παιδιά μου».

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής και συνθέτης πήρε ως δώρο ένα ηχητικό απόσπασμα με τα παιδιά της αδελφής του να τραγουδούν το νέο του τραγούδι «Με πονάει».

Πριν από λίγες ώρες, ο Χατζηγιάννης ορκίστηκε και επίσημα στην νέα του θέση και είδαμε την πρώτη φωτογραφία όπως την δημοσίευσε στο Instagram, o διευθυντής της Heaven Music Σπύρος Σταμούλης.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης