Barbarella ετών 73

Barbarella ετών 73

Η Jane Fonda δηλώνει ευθαρσώς την επιθυμία της να συνεχίσει τον θρύλο της Barbarella.

Αν και στο παρελθόν η σούπερ γιαγιά (την λες και gilf= grandmother i love to f^%*k) της showbiz και της γυμναστικής είχε παρουσιάσει στοιχεία μετάνοιας για έναν από τους διασημότερους ρόλους της καριέρας της, αυτόν της Barbarella στην ομότιτλη σούπερ σέξι ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1968 σε σκηνοθεσία Roger Vadim, που διαδραματίζεται στον (μακρινό ακόμα και σήμερα) 41ο αιώνα, τώρα που το ξανασκέφτηκε θα ήθελε να συνεχίσει τον θρύλο της.

«Για πολύ καιρό δε μπορούσα να αντικρίσω τις σκηνές της ταινίας. Θεωρούσα πως δεν είναι πολιτικά ορθές» είχε πει παλιότερα συνέντευξή της στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Τώρα πια η βραβευμένη με δύο Όσκαρ Jane άλλαξε γνώμη, όπως μαθαίνουμε από πιο πρόσφατες δηλώσεις της σε ποικίλες συνεντεύξεις της, και αποφάσισε πως ένα sequel (όχι remake) θα ήταν «αστείο και φεμινιστικό».

Το -πρόσφατο- όνειρό της, βέβαια, δεν το βλέπουμε να πραγματοποιείται μια που φήμες για το sequel της ταινίας κυκλοφορούν από την ώρα που τελείωσαν τα γυρίσματα το 1968 αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει πάρει την απόφαση να το κάνει.

Και όμως, θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε την 73χρονη πλέον Jane και τη σχέση που θα είχε με τους εξωγήινους σήμερα που η στάση της ανθρωπότητας έχει αλλάξει αρκετά απέναντι στους εξωγαλαξιακούς γείτονές μας. Επίσης μεγάλη απορία έχουμε πως θα ήταν σήμερα τα space age κοστούμια που θα συναγωνίζονταν τα αξέχαστα εκείνα δια χειρός Paco Rabanne που η Fonda φορούσε στην ταινία.

Θυμηθείτε τα σε αυτό το μικρό απόσπασμα.