Ο Good Job Nicky δεν απολογείται: «Ο Ακύλας το αξίζει όλο αυτό είναι αυτό που θέλει αυτός ο θεσμός»

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Good Job Nicky  δεν απολογείται: «Ο Ακύλας το αξίζει όλο αυτό είναι αυτό που θέλει αυτός ο θεσμός»

Ο Good Job Nicky έκανε μεταμεσονύκτιο live στον λογαριασμό του στο Instagram και απάντησε στα σχόλια που δέχθηκε, για το αν ο Ακύλας είχε περισσότερη προώθηση από τους υπόλοιπους κι αν θα ξαναπροσπαθήσει να πάει στην Eurovision.

Εθνικός Τελικός ήταν και πάει για φέτος με μεγάλο νικητή τον Ακύλα, ο οποίος με το «Ferto» κατάφερε την Κυριακή (15/2) να πάρει το 12άρι και από τις 2 κριτικές επιτροπές, αλλά και από το κοινό, εξασφαλίζοντας τη θέση του στην Eurovision της Βιέννης. Δεύτερος ωστόσο, αναδείχθηκε ο Good Job Nicky με το «Dark Side Of the Moon». Ο ίδιος μίλησε στο Queen για τα τοξικά σχόλια και το πώς δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν, αλλά και το πώς και οι 28 υποψήφιοι έγιναν μια γροθιά. Παράλληλα, σε live που έκανε τα ξημερώματα αποκάλυψε αν θα ξαναπροσπαθήσει να πάει στην Eurovision.

Τι αλλάζει ο Akylas μετά την πρόκριση του Ferto στην Eurovision; Όσα μας αποκάλυψε & το 3πλο ρεκόρ

Η απάντηση του Good Job Nicky για τα αρνητικά σχόλια

Μετά το τέλος του τελικού και με αφορμή τόσο το ποστ της Marseaux για την πίεση που ένιωθε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού να μην απογοητεύσει το κοινό - αλλά και λόγω κάποιων τοξικών σχολίων (σ.σ το σχόλιο της Εύης Δρούτσα για το σώμα της) - όσο και το βίντεο που έκανε η Εvangelia κρίνοντας την εμφάνισή της του 'Α Ημιτελικού και τα όποια φωνητικά λάθη έκανε, ρωτήσαμε τον Good Job Nicky αν αισθάνθηκε πως κι εκείνος έπρεπε κάποια στιγμή να απολογηθεί. Μην ξεχνάμε πως μετά την εμφάνισή του στον Β' Ημιτελικό στα social media υπήρξε μεγάλος διχασμός για το αν τραγούδησε σωστά ή όχι, αν μπορούσε να πιάσει τις σωστές νότες ή όχι. Ο ίδιος λοιπόν, απάντησε τα εξής:

Όσο οι συνοδοιπόροι μου κι εγώ είμαστε μέσα σε αυτή την αρένα, δεν οφείλουμε να απολογηθούμε σε καμία ψυχή εκεί έξω. Έχουμε όλοι όνειρα, όλοι προσδοκίες, όλοι μας τις χαρούμενες στιγμές, τις κακές, δεν οφείλουμε σε κανέναν τίποτα, παρά μόνο στους εαυτούς μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε. Εγώ επειδή την Marseaux την αγαπάω και την Evangelia την αγαπάω, βλέπω, μπαίνω στα «παπούτσια» τους.

Και με το ποστ που ανέβασε συγκεκριμένα η Marseaux ταυτίζομαι αφάνταστα, γιατί όλο αυτό στο παρασκήνιο δεν μεταφράζεται, δεν μεταφράζεται - ήμασταν 28 άτομα μία γροθιά. Όταν ανακοινώθηκαν τα 14 άτομα του τελικού, στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ για τα άλλα 14. Και δεν τελείωσε εκεί. Το ξέρετε κι εσείς ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα που δεν είχαν υποχρεώσεις ήταν εδώ σήμερα, ήταν εδώ και στηρίζαν - αγκαλιές, φιλιά, φωτογραφίες, καλά λόγια. Δηλαδή, για εμένα αυτό το πράγμα θα έπρεπε να γυρίσει ένας καθρέφτης και να σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτόν τον τομέα και να καταλάβουμε ότι όλοι κυνηγάμε αυτά τα όνειρα που τα βάλαμε από πολύ μικρές ηλικίες και όλοι έχουμε από το τελευταίο comment, το χειρότερο, μέχρι το καλύτερο. Όλοι έχουμε όνειρα, όνειρα που δεν μπορεί να μας κλέψει κανείς. Κανείς. Άρα στην Marseaux και την αγαπώ πάρα πάρα πολύ - κουράστηκε το παιδί μας και είναι και καλλιτεχνάρα και τίποτα τέτοιο δεν την καθορίζει - και στην Evangelia ακριβώς το ίδιο πράγμα για να μην επαναλαμβάνομαι. (Στον εαυτό μου εύχομαι) Good Job.

Όσα είπε στο live του για την εμπειρία του στον Εθνικό Τελικό

O Good Job Nicky όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτές τις δηλώσεις στο Queen, αλλά στις 4 το ξημέρωμα της Δευτέρας πια, έκανε live στο Instagram από το σπίτι του με την Σοφία Αλιμπέρτη δίπλα του και περίπου 280 άτομα να τον παρακολουθούν.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η συμμετοχή του στον Εθνικό Τελικό τον αφύπνισε μετά από 5 χρόνια απουσίας από τα μουσικά δρώμενα. Aνάμεσα στις ερωτήσεις που του έκαναν οι followers του είναι αν θα ξαναπροσπαθήσει να πάει στην Eurovision. Ο Good Job Nicky απάντησε πως δεν ξέρει αν η Eurovision είναι ακριβώς για εκείνον.

Για το πώς είδε ο ίδιος την εμφάνισή του, ο ίδιος είπε:

Νιώθω άξιος. Νιώθω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και πάνω στη σκηνή και στο παρασκήνιο και εμμένω σε αυτό που είπα ότι "αν πάω κερδίζω", γιατί αυτό νιώθω και αυτό νιώθαμε και οι 28 απλά εγώ το είπα φωναχτά.

Ο Good Job Nicky δέχθηκε επίσης, ένα σχόλιο στο εν λόγω live, το οποίο ανέφερε πως ο Ακύλας δέχθηκε «σκληρή» προώθηση από την εταιρεία του (η ίδια εταιρεία εκπροσωπεί και τους δύο) κι ίσως γι' αυτό αναδείχθηκε και νικητής. Ο 30χρονος τραγουδιστής ήταν ξεκάθαρος:

Διαφωνώ. Δεν έγινε σκληρή προώθηση. Ο Ακύλας το αξίζει όλο αυτό. Το αξίζει, το αξίζει. Είναι αυτό που θέλει αυτός ο θεσμός, είναι αυτό που θέλει αυτός ο διαγωνισμός. Είναι πανέξυπνο το παιδί. Και τα άτομα γύρω του είναι πανέξυπνα. Επίσης, να σας πω κάτι που υπάρχει πιθανότητα να το δείτε στα μέσα γενικά αυτές τις μέρες. Ο παραγωγός του Ακύλα, ο ένας από τους δύο αν θυμάμαι καλά που έγραψαν αυτό το κομμάτι, o Thomas Papatanice, έχω γράψει μαζί του όλον τον επόμενό μου δίσκο. Ήμασταν μια γροθιά και το εννοώ. Όλοι. Εγώ το κομμάτι του Ακύλα το είχα ακούσει μπαίνοντας σε session με τον Tom και του λέω "Τι είναι αυτό; Ωραίο είναι" και μου λέει "ένα κομμάτι που σκεφτόμαστε να στείλουμε" και του λέω "να το στείλετε".

H Σοφία Αλιμπέρτη πάντως, πέρα από το κακάο που έφτιαξε για εκείνη και τον γιο της - το οποίο μάλιστα, ήταν μυστική συνταγή - μιλώντας στους ακολούθους του Good Job Nicky είπε:

Ευχαριστώ κι εκτιμώ πάρα πολύ την ποιότητα που έχουν οι άνθρωποι που σε ακολουθούν, που δεν υποκύπτουν σε σχόλια "κακά", δεν ξέρω πώς να τα πω και κρατάνε ένα επίπεδο. Και μπράβο σας, χίλια μπράβο σας.

Κάτι που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι αυτά τα παιδιά εκεί μέσα δεν ανταγωνίζονται, συναγωνίζονται. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπήρχε αγάπη, υπήρχε σεβασμός, υπήρχε κατανόηση και υπάρχει τρελό πάθος γι' αυτό που κάνουν. Οπότε δεν υπήρχε χώρος για ζήλιες, για ανταγωνισμούς. Μόνο αγάπη.

bfe41ba8-8087-4da7-86e7-8995253bd43a.jpg

To ποστ της Marseaux πριν τον τελικό

Μια μέρα πριν τον Εθνικό Τελικό είχε κάνει το συγκεκριμένο ποστ τραγουδώντας με μια κιθάρα μόνο το κομμάτι της και μιλώντας στη λεζάντα για την πίεση της επιτυχίας, των καναλιών και των τοξικών σχολίων που είχε αυτός ο διαγωνισμός για εκείνη. Η ίδια θέλησε με αυτή την ανάρτηση να υπενθυμίσει στον εαυτό της πως το πρώτο και πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να γιορτάσει την έμπνευση, τη δημιουργία του τραγουδιού της και την όλη εμπειρία της στον δρόμο για τη μεγαλύτερη γιορτή μουσικής.

«Αυτές τις μέρες με έχει καταβάλει το άγχος. Δεν είναι άγχος για το αν θα κερδίσω, ούτε άγχος για το αν θα πάω στη Eurovision. Είναι το άγχος μου να μην απογοητεύσω εσάς. Να μη λυγίσω κάτω απ’ την πίεση που περιτριγυρίζει το διαγωνισμό, τα κανάλια, τις απόψεις για το σώμα μου, την τόση τυχαία χολή που διαβάζω στο ίντερνετ. Να μην χάσω τη μάχη με τον εαυτό μου και να σταθώ δυνατή για όσους με ακούν να έχουν ένα παράδειγμα στα δικά τους δύσκολα. Είναι πανεύκολο να χάσεις την ουσία. Να μετατρέψεις κάτι το οποίο αγάπησα και υπηρετώ σα τέχνη, σε ανταγωνισμό, προγνωστικά, προβολές, κουτσομπολιά.

Αύριο, οφείλουμε στους εαυτούς μας πρώτα να γιορτάσουμε. Να γιορτάσουμε την έμπνευση, τη δημιουργία, την αγνή ψυχή πίσω απ’ τα τραγούδια μας. Αυτή που μένει πίσω όταν ξεγυμνώνεις το τραγούδι σε κιθάρα και φωνή».

https://www.instagram.com/reel/DUwGS78DuZf/

Το βίντεο της Ευαγγελίας που κρίνει την εμφάνισή της

Mετά την εμφάνισή της στον 'Α Ημιτελικό η Evangelia, όπως και ο Good Job Nicky άκουσε αρκετά αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της, με αρκετούς χρήστες στο TikTok να σχολιάζουν τις φωνητικές της ικανότητες. Η ίδια με πολύ ειλικρίνεια έβαλε το βίντεο της εμφάνισής της και μίλησε για τα σημεία που η «Βαγγελίτσα είχε άγχος» και τα σημεία που δεν βγήκαν σωστά.

DPG Network