Η μικρή πτώση του Ακύλα στα στοιχήματα, το μήνυμα της Καλομοίρας και ο λόγος που δεν θέλει πανικό
Τα 30" από τις πρόβες τόσο του Ακύλα όσο και της Φιλανδίας δίχασαν το κοινό στα social, αφού τα 2 φαβορί για τη νίκη της φετινής Eurovision άλλους ενθουσίασαν και άλλους όχι.
Την Τετάρτη 6/5 πραγματοποιήθηκαν οι δεύτερες πρόβες των χωρών που συμμετέχουν που συμμετέχουν στον 'Α Ημιτελικό της Eurovision της Βιέννης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα με τον Ακύλα, ο οποίος θα εμφανιστεί 4ος στη σειρά την Τρίτη 12/5, ενώ την ίδια μέρα διαγωνίζεται και η Φιλανδία, το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον φετινό μουσικό διαγωνισμό.
Τα πάνω - κάτω (κυριoλεκτικά) φέρνει ο Ακύλας στην Eurovision: Τα 30" του «Ferto»
H μικρή πτώση του Ακύλα στα στοιχήματα
Το βίντεο των 30" από την 2η πρόβα του Ακύλα προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια, προκάλεσε ωστόσο και απογοήτευση σε κάποιους Eurofans που περίμεναν κάτι πιο εκρηκτικό ή γραφικά που όπως υποστήριξαν ήταν προΐόν ΑΙ.
Προς υπεράσπιση βέβαια, της ελληνικής συμμετοχής, το κομμάτι που προβλήθηκε ήταν από την έναρξη του τραγουδιού εσκεμμένα, ώστε να μην αποκαλυφθούν τα σημεία που «απογειώνεται» το «Ferto». Δεν είδαμε ούτε τους 4 live χαρακτήρες του «Ferto Game» που θα δούμε την βραδιά του Ημιτελικού, ούτε καμία άλλη έκπληξη πέραν του καλειδοσκόπιου που στήθηκε on stage.
Αυτή η στρατηγική επιλογή ωστόσο, του συγκεκριμένου σημείου «έριξε» τον Ακύλα σε κάποια πρακτορεία στοιχημάτων από την 2η στην 3η θέση, ενώ παρότι παραμένει 2ος στα στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο νικητής της Eurovision έχασε 2% από τις μονάδες του (από 16% πήγαμε στο 14%), οι οποίες προστέθηκαν στη συμμετοχή της Φιλανδίας που πλέον είναι πρώτη στην κατάταξη των στοιχηματικών με 34%. Αυτό βέβαια, δεν λέει κάτι γιατί υπενθυμίζουμε πως πέρσι η Σουηδία ήταν πρώτη στα στοιχήματα με 50% και έχασε από την Αυστρία που ήταν 2η.
Το μήνυμα της Καλομοίρας
Το βίντεο από την πρόβα του Ακύλα πάντως, έχει συγκεντρώσει 1,2 εκατομμύρια προβολές στο Instagram και 1,3 εκατομμύρια στο TikTok, με πολλούς να αναμένουν να δουν στην τελική πρόβα τι είναι αυτό που τελικά θα παρουσιαστεί στη σκηνή της Βιέννης από την ελληνική συμμετοχή. Ανάμεσα σε όσους έστειλαν τη θετική τους ενέργεια ήταν και η Καλομοίρα, η οποία εκπροσωπώντας την Ελλάδα το 2008 στην Eurovision με το «Secret Combination» κατάφερε να πάρει την 3η θέση.
«Πάμεεεε», έγραψε η Καλομοίρα κάτω από το βίντεο του Ακύλα προσθέτοντας διάφορα χαριτωμένα emojis, ένδειξη ότι σίγουρα το αποτέλεσμα της άρεσε.
Ο λόγος που ανέβηκε στα στοιχήματα η Φιλανδία
Ο λόγος που ανέβηκε η Φιλανδία δεν ήταν πως είδαμε κάτι εντυπωσιακό στο δικό τους βίντεο των 30", αφού η Linda Lampenius και ο Pete Parkkonen επέλεξαν επίσης, να δείξουν τα πρώτα δευτερόλεπτα της εμφάνισής τους.
Αφού προβλήθηκε ωστόσο, το βίντεο από την πρόβα τους η αντίστοιχη κρατική τηλεόραση της Φιλανδίας με ανάρτησή της αποκάλυψε πως η Linda θα παίξει live το βιολί της - κάτι που κανείς δεν περίμενε αφού τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευτεί το να παίζονται live όργανα στη σκηνή της Eurovision. Αυτό από τη μία ίσως ανέβασε στα μάτια των Eurofans την προσπάθεια των Φιλανδών, από την άλλη ωστόσο εξόργισε κάποιους αφού φαίνεται πως η συμμετοχή της Φιλανδίας έχει ίσως πιο ευνοΐκή μεταχείριση από την ΕBU. Άλλωστε, βιολί παίζει και η εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου στο τραγούδι «Μother Nature».
Το θέμα είναι πως τα 30" αυτά των προβών σίγουρα δεν δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα. Για όσους θυμούνται και την περσινή συμμετοχή της Κλαυδίας, είχαν ακουστεί διάφορα σχόλια για την Καρυάτιδα, ενώ δεν είχε αποκαλυφθεί ούτε η χορεύτρια και το φλεγόμενο δέντρο ούτε η αλλαγή ρούχου στα δικά της 30". Εν τέλη από την 21η θέση των στοιχημάτων, στον τελικό η Κλαυδία κατάφερε να βγει 6η. Για να είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσοι έχουν δει το τελικό act του Ακύλα με το «Ferto» σίγουρα ξέρουν πως πρόκειται για κάτι φαντασμαγορικό.
