”Κανόνια” από την χήρα του Άντονι Κουίν για την πλαζ στη Ρόδο

”Κανόνια” από την χήρα του Άντονι Κουίν για την πλαζ στη Ρόδο

H διαμάχη της οικογένειας του Άντονι Κουίν με το Ελληνικό Δημόσιο καλά κρατεί

H διαμάχη της οικογένειας του Άντονι Κουίν με το Ελληνικό Δημόσιο καλά κρατεί. Όλα ξεκίνησαν το 1960, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε».
Ο ηθοποιός «ερωτεύτηκε» έναν μικρό όρμο, μια παραλία 250 μέτρων και συμφώνησε με την τότε κυβέρνηση να του παραχωρηθεί αντί του ποσού των 64.000 δραχμών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα το Βήμα, το ποσό ήταν συμβολικό καθώς ήθελαν να τιμήσουν τον διάσημο ηθοποιό. Μάλιστα οι ντόπιοι αποκαλούν από τότε τον ορμίσκο, «Παραλία Αντονι Κουίν».

Ο Κουίν ήθελε να εκμεταλλευτεί τουριστικά την παραλία και πάλευε να την αποκτήσει. Απειλούσε μάλιστα ότι θα διασύρει τη χώρα διεθνώς εάν δεν προχωρούσαν στη συμφωνία. Τη σκυτάλη της διεκδίκησης πήρε μετά τον θάνατο του η σύζυγός του. Σε έκθεσή της, που έχει τον τίτλο «Legal and Ρolitical Ηistory» και την οποία όπως λέει η εφημερίδα, απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, περιγράφει με εντυπωσιακό τρόπο την όλη περιπέτεια της «Παραλίας Αντονι Κουίν», εμπλέκοντας πολιτικά πρόσωπα και άλλους φορείς.

Η χήρα του πρωταγωνιστή, απαιτεί αποζημίωση 600.000 ευρώ, που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί να παζαρέψει, ώστε να λήξει η όλη υπόθεση. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρεται και σε δυο επισκέψεις του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό.

Πηγή: Gossip-tv.grg