Ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς παρουσίασε το βιβλίο του "στην κουζίνα"

Ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς παρουσίασε το βιβλίο του "στην κουζίνα"

O Kώστας Βουτσάς παρουσίασε το βιβλίο του στην Ναύπακτο μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Ο μεγάλος μας κωμικός μίλησε για την μεγάλη του πορεία και την αγάπη του για το θέατρο.

Την πιο γευστική «κουζίνα» της Ναυπάκτου δοκίμασε ο Κώστας Βουτσάς παρουσιάζοντας στην όμορφη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας το βιβλίο του: «Τη στιγμή που νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, παύεις να σκέφτεσαι. ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ».

Ο σπουδαίος μας κωμικός επισκέφτηκε το φημισμένο εστιατόριο της Ναυπάκτου «ΚΟΥΖΙΝΑ» που έχει στήσει η «γκουρού» της μαγειρικής Μαρία Λόη και τώρα πια «τρέχουν» με μεράκι και καλή διάθεση ο δημοσιογράφος Νίκος Κεραμίδας και ο εκδότης Στέλιος Κανάκης, πάντα με τις γευστικότατες γαστρονομικές προτάσεις της Μαρίας Λόη και τιμές αναπροσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα. Στον όμορφο χώρο, ακριβώς πάνω στο λιμάνι, οργανώθηκε μια ειδική βραδιά από τους νέους οικοδεσπότες για τους κατοίκους της Ναυπάκτου . Εκλεκτός λοιπόν καλεσμένος ο Κώστας Βουτσάς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της νέας διεύθυνσης της «Κουζίνας» με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του.

Ο Κώστας Βουτσάς , συνοδευόμενος από την κόρη του Σάντρα και τη σκηνοθέτιδά του στην παράσταση «Ο Παππούς έχει πίεση», Αγγελίτα Τσούγκου, που τον προλόγισε- μίλησε για το βιβλίο του. Πρόκειται για μια συλλογή σκέψεών του Κώστα, με ρητά και γνωμικά που βγήκαν από τις εμπειρίες μίας ολόκληρης ζωής. Ο Κώστας Βουτσάς στον πρόλογο του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη» δίνει το στίγμα του: «Αυτά που γράφω δεν είναι για βραβείο βέβαια. Έτσι έτυχε και τα σκέφτηκα στα 80 χρόνια μου. Αν κάποια απ' όλα δεν σας ικανοποιούν συγχωρέστε με... Δεν το έκανα επίτηδες».

Από τη βραδιά που είχε εκλεκτές γεύσεις, δεν έλειψε το χιούμορ. Ο Κώστας θυμήθηκε όλες τις παραστάσεις που έχει δώσει κατά καιρούς στη Ναύπακτο στο πλαίσιο περιοδειών. Σε μία απ' αυτές περιέγραψε το εξής γεγονός: «ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά το στάδιο της Ναυπάκτου. Για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονούμενο, είπαμε να μπουν όλοι μέσα. Κάποια στιγμή άκουσα κάποια κουδούνια και με έκπληξη διαπίστωσα ότι είχε μπει μέσα ένα βοσκός με τα πρόβατά του». Λίγα λεπτά μετά την παρουσίαση μας είπε: "Αγαπώ την Ναύπακτο , και όλους τους ανθρώπους στην επαρχία. Είμαι στα 81 μου χρόνια και συνεχίζω απτόητος να παίζω και να νιώθω νέος. Αυτό είναι το συστατικό της καλής μου διάθεσης και θα συνεχίσω να είμαι παρών στο θεατρικό σανίδι"!