Σοφία Γκόσιου: Τα καλλιστεία, η συνεργασία της με τη Μαριέττα Χρουσαλά και η δική της εκπομπή

Σοφία Γκόσιου: Τα καλλιστεία, η συνεργασία της με τη Μαριέττα Χρουσαλά και η δική της εκπομπή

Η Σοφία Γκόσιου μετά την συνεργασία της με την Μαριέττα Χρουσαλά άνοιξε τα φτερά της και έγινε ένα από τα πιο ευχάριστα τηλεοπτικά πρόσωπα που διαθέτει ευγένεια, ομορφιά και γνώσεις.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σαν αγοροκόριτσο που ήταν από μικρή αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, και έτσι μπήκε στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή. Μετά από πολλούς αγώνες, ήττες, απογοητεύσεις ακόμα και ξύλο (μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο) κατάφερε να πάρει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των νεανίδων. Και αφού κοιμόταν και ξυπνούσε με μια μπάλα στα χέρια αποφάσισε να σπουδάσει γυμνάστρια. Από φέτος είναι γυμνάστρια και με τη βούλα αφού μετά κόπων και βασάνων αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2006 συμμετείχε στα Καλλιστεία του ANT1 και πήρε τον τίτλο της Αναπληρωματικής Μις Τουρισμός (σ.σ.ήταν η χρονιά με τη Τζούλια Αλεξανδράτου και την Ολυμπία Χοψονίδου). Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ήρθε η πρόταση από την Μαριέττα Χρουσαλά να συμμετάσχει στο πάνελ της εκπομπής '' Η Ελλάδα Παίζει'' στο ALTER . Ύστερα από casting κατάφερε να μπει στο team της εκπομπής με την Ζήνα Κουτσελίνη αρχηγό. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν εύκολα τα πράγματα στην τηλεόραση και το είχε πάρει λίγο στην πλάκα. Σύντομα όμως κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι μόνο αν δουλέψεις σκληρά θα σε ανταμείψει αυτή η δουλειά.

Μετά το Alter ήρθε η πρόταση από τα Μακεδονία TV να συμμετέχει στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" με την Νικολέτα Καρρά και την Ελένη Τσολάκη. Και τη δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Μετά την αποχώρηση της Νικολέτας στα μέσα της ίδιας χρονιάς πέφτει μαζί με την Ελένη στα βαθιά νερά και της δίνεται η ευκαιρία από τον διευθυντή της Γιώργο Ζώη και την αρχισυντάκτρια μας Πολυξένη Καραμίχα για να αποδείξει αν μπορεί με την Ελένη Τσολάκη να κολυμπήσει στα βαθιά. Είναι μια από τις πιο όμορφες παρουσίες στην συμπρωτεύουσα και κρατάει χαμηλούς τόνους και στην προσωπική της ζωή μιας και έχει μακροχρόνια σχέση και δεν έχει προβάλει ποτέ, Η καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζει κάνει τηλεθεάσεις κοντά στο 20% και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πάρει πράσινο φως και για τρίτη σεζόν.