Συγκίνηση για το θάνατο του Νίκου Απέργη που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Συγκίνηση για το θάνατο του Νίκου Απέργη που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Το απόγευμα της Παρασκευής ο γνωστός από τον ρόλο του "Σέβου" της θρυλικής Λάμψης έχασε την μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση αυτή σκόρπισε θλίψη και βουβό πόνο σε φίλους του και συναδέλφους από την πολιτική και καλλιτεχνική σκηνή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου, η οποία απεβίωσε το 2005, με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη.

Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες». Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές: Ο Άγνωστος πόλεμος, Γειτονιά, Ιστορίες αγάπης, Πανθέοι, Λάμψη κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος». Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη και πίσω αφήνει ένα σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητάς του που ήταν το ήθος.