Συγκλονισμένοι Κάτια Δανδουλάκη και Χρήστος Πολίτης από τον θάνατο του Νίκου Απέργη

Συγκλονισμένοι Κάτια Δανδουλάκη και Χρήστος Πολίτης από τον θάνατο του Νίκου Απέργη

Ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού και πολιτικού Νίκου Απέργη σκόρπισε θλίψη και μεγάλη έκπληξη μιας και πολύς κόσμος δε γνώριζε οτι το πρόβλημα υγείας που είχε , ήταν τόσο σοβαρό και με σύντομο τέλος. Οι κάλοι του  τηλεοπτικοί φίλοι  (Βίρνα και Γιάγκος) που το τελευταίο διάστημα είχαν τυπικές σχέσεις μόνο έπεσαν απο τα σύννεφα μ αυτή την είδηδη.

Στις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου θα κηδευτεί από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, που απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 64 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το πρόβλημα αυτό τον ταλαιπωρούσε αρκετά χρόνια και τους τελευταίους δύο μήνες είχε προχωρήσει πολύ η ασθένειά του σε βαθμό να έχει απομονωθεί από φίλους και συναδέλφους του. Θυμάμαι πριν πέντε μήνες περίπου που είχα επικοινωνήσει με τον Νίκο Απέργη να του ζητήσω μια συνέντευξη μου είχε πει "Εγώ δε μιλάω. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν" αναφερόμενος στη χρυσή εποχή της Λάμψης και σε έναν ρόλο που υπήρξε σταθμός στην πορεία του.

Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1969. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες». Ασχολήθηκε με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων.

Η Κάτια Δανδουλάκη σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον θάνατο του συναδέλφου της στο θέατρο που πρωταγωνιστεί με τον Παύλο Χαικάλη και δε μπορούσε να πιστέψει πως έφυγε σε τόσο νέα ηλικία, ενώ ο Χρήστος Πολίτης που και αυτός έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πληροφορήθηκε την είδηση από sites στο ΄Ιντερνετ και θα δώσει το παρών στην κηδεία του αγαπητού σε όλους μας Νίκου Απέργη.