Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Απέργη

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Απέργη

Ανήκει και εκείνος στην γειτονιά των αγγέλων. Η ψυχή του αναπαύεται στον παράδεισο όπως και πολλών άλλων ανθρώπων που έφυγαν από την ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του Νίκου Απέργη έγινε σε μουντό σκηνικό και ένα μεγάλο χειροκρότημα τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία.

Φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνεργάτες του είπαν το τελευταίο αντίο χθες στις 16.00 το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Ο Νίκος Απέργης άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του την Παρασκευή το βράδυ γέμισε με θλίψη όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους αλλά και ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Όπως είχαμε αναφέρει η Κάτια Δανδουλάκη, ο Χρήστος Πολίτης και ο Νίκος Φώσκολος ήταν από τους ανθρώπους που συγκλονίστηκαν με αυτή την είδηση και δε τους είδαμε σε αυτό το στερνό αντίο για προσωπικούς λόγους. Η αλήθεια είναι ότι και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Άννα Φόνσου, Γιάννης Ευαγγελίδης, Κώστας Πρέκας ο δήμαρχος Πειραιά κύριος Μιχαλολιάκος και πλήθος ανώνυμου κόσμου αποχαιρέτησε τον μεγάλο σε ήθος άνθρωπο της τέχνης αλλά και της πολιτικής που αγάπησε και πίστεψε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του ο Νίκος Απέργης ψυχολογικά ήταν ράκος και η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και έχασε την μάχη με την ζωή με γενναιότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.