Εκλογές 2012: Το παρασκήνιο πίσω από το «εγέρθητε»

Εκλογές 2012: Το παρασκήνιο πίσω από το «εγέρθητε»

Η δημοσιογράφος που αντιστάθηκε στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Όλοι είδαμε παγωμένοι τις σκηνές που εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του αρχηγού της Χρυσής Aυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Λίγο πριν την είσοδο του αρχηγού, μέλος και σημερινός βουλευτής του κόμματος, ο «Καιάδας» ή αλλιώς Γιώργος Γερμενής, (ο οποίος είναι μπασίστας του ελληνορβηγικού σκληροπυρηνικού Black Μetal συγκροτήματος του Naer Mataron) προσπάθησε με φωνές να σηκώσει όρθιους τους δημοσιογράφους προς τιμήν του αρχηγού.

Μετά από μια μικρή στιγμή αμηχανίας, η δημοσιογράφος του Real FM, Νάντια Αλεξίου ανέλαβε να μιλήσει εκ μέρους των δημοσιογράφων και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Φυσικά τα μέλη του κόμματος και ο αρχηγός της έδειξαν την έξοδο μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες δημοσιογράφους. Οι μόνοι που απέμειναν ήταν οι ξένοι ανταποκριτές οι οποίοι μοιάζαν να μην αντιλήφθηκαν το λόγο της παρεξήγησης.

Αν και ο Μιχαλολιάκος της απεύθυνε τον λόγο αποκαλώντας την με το μικρό της όνομα, η Νάντια όπως μας αποκαλύπτει στενή της φίλη και συνεργάτης δεν έχει γνωριστεί ποτέ με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

«Ο Μιχαλολιάκος» συνεχίζει η ίδια πηγή «είναι ο άνθρωπος που μοιάζει να ξέρει τα πάντα και όλα τα ονόματα δημοσιογράφων και το έργο τους».

Αν και το κλίμα πριν την συνέντευξη τύπου δεν ήταν καθόλου εχθρικό, τα μέλη του κόμματος θέσανε όρους, όπως καμία ερώτηση προς τον αρχηγό και δεν επέτρεψαν την είσοδο στη ΝΕΤ, αλλά και σε δημοσιογράφους από την Καθημερινή και τον Βήμα FM μια και τα προγενέστερα σχόλια των Μέσων που δουλεύουν, θεώρησαν ότι λειτούργησαν εις βάρος του κόμματος.

«Μέσα σ᾽αυτό το κλίμα των απαγορεύσεων» μας λέει η ίδια πηγή «η Νάντια αντέδρασε, αγνοώντας ότι οι κάμερες την γράφουν και μάλιστα δεν άκουσε καν την ερώτηση του Μιχαλολιάκου -για το αν θα σηκωνόταν αν της το ζητούσε ο Παπανδρέου- γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντούσε. Το τι έγινε μετά, ούτε η Νάντια δεν το πιστεύει. Εκτός απο τα ενθαρρυντικά μηνύματα στο Facebook και στο twitter, υπήρχαν και πάρα πολλά που την έβριζαν χυδαία και την απειλούσαν, αλλά δεν έχει σκοπό να αφήσει το φόβο να μπει στη ζωή της».

Η Νάντια που είναι στο αστυνομικό και στο ελεύθερο ρεπορτάζ από το 1999 δεν θέλει να μιλήσει για το συμβάν, αλλά ένα κείμενο της στο facebook αναδημοσιεύτηκε σε πολλά blogs και sites.