Τι είναι το «γκεσέμι»;

Τι είναι το «γκεσέμι»;

Και χάνεται η ψυχραιμία του πολιτικού και δημοσιογραφικού τηλεοπτικού κόσμου σιγά σιγά. Πρώτα ο κ. Τατσόπουλος και ο προσβλητικός κ. Σταυρίδης που, μη νομίζεις, απ'τον συγκεκριμένο καβγά τον μάθαμε. Σήμερα ο κ. Οικονομέας με τον Δημήτρη Παπαδημούλη! Υψηλοί τόνοι, έντονος λόγος, ευθιξία. Ο κ. Οικονομέας, προσάπτει στον πάντα ευγενή κ. Παπαδημουλη, αλαζονεία. «16 τοις εκατό πήρατε και συμπεριφέρεστε με αλαζονεία 100 τοις εκατό» του λέει. Ο, σε βαθμό βρετανικού φλέγματος ψύχραιμος Παπαδημούλης, απαντά πως θα προτιμούσε να του μιλά στον πληθυντικό και πως βάλλουν το ΣΥΡΙΖΑ τα ισχυρά γκεσέμια της ενημέρωσης του Μέγκα. Εδώ που τα λέμε, ως κοινούλι, το Μέγκα λιγάκι άμα του λες τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανοίγει και η καρδιά του. Το τι θύμωσε με τη λέξη γκεσέμια ο Οικονομέας δε λέγεται! Κατάκαρδα το πήρε!

Με όλα αυτά όμως, το κοινο μοιάζει ξεχασμένο, μόνο του, αφημένο και σε μεγάλη αμηχανία! Να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη απ'τις λέξεις και να αφηγούμαστε σε αδιέξοδο όμοιο μ'αυτό της πολιτικής συνεννόησης των κομματικών αρχηγών. Να ερχόμαστε σε δύσκολη θέση, για την χαμένη ευγένεια, την πυροβολημένη ψυχραιμία και να θεωρούμε την πόλωση γεγονός, από πηγή μάλιστα που θα έπρεπε να μας καθησυχάζει.
Και ναι μεν, η κ. Μαυραγάνη στην εκπομπή με τον Πέτρο Τατσόπουλο και δεν επέλεξε τους καλεσμένους που θα μπορούσαν να συνομιλήσουν και να μην είναι εμπρηστικοί, ενώ δεν μπόρεσε να τους ελέγξει, αλλά απ τον έμπειρο κ. Οικονομέα θα περιμέναμε ως κοινο πάντα, να αφήσει εμάς απ το σπίτι να κρίνουμε ποιος πάσχει από αλαζονεία και κατά πόσο, καταδεικνύοντας και όχι ορίζοντας. Άλλωστε τι κακό έχε η λέξη «γκεσέμι»; Σύμφωνα με το λεξικό η λέξη γκεσέμι (ουδέτερο ουσιαστικό, τουρκικής προέλευσης) σημαίνει: «μεγαλόσωμος τράγος ή κριάρι που οδηγεί το κοπάδι τα πρόβατα ή τα γίδια, (μεταφορικά) ο μπροστάρης, ο πρωτοπόρος, ο ηγέτης».

Και κακό λοιπόν, δεν είναι να σε θεωρούν μπροστάρη ενώ αν είσαι κοινό μπορούν να σε θεωρούν πρόβατο!