Ο τυφώνας των Oscar είναι η ηθοποιός, Mila Kunis

Ο τυφώνας των Oscar είναι η ηθοποιός, Mila Kunis

Είναι μόλις 27 χρονών. Φέτος, έκανε τη δυναμική απόβασή της στο στερέωμα της Α-list επιτυχίας ως η «κακή» συμπρωταγωνίστρια της Natalie Portman στο υποψήφιο για πέντε Όσκαρ «Black Swan». Τo βραβείο Marcello Mastroianni για την καλύτερη νέα ηθοποιό στην 67η Μόστρα, όπως και η υποψηφιότητά της για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου είναι μόλις η αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας που φιλτράρεται και από την κατάταξή της στις πιο επιθυμητές γυναίκες του κόσμου για το 2011.

Ακούγεται αστείο, αλλά η πρώτη εικόνα που είχε στη ζωή της για τις ΗΠΑ ήταν ο έγχρωμος (για να είμαστε πολιτικά ορθοί) υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα που της κέντρισε το ενδιαφέρον. Η Mila δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή της διαφορετικό χρώμα δέρματος πέρα από αυτό των γονιών της και των συνομήλικων με εκείνη παιδιών. Ο υπάλληλος της πρεσβείας μιλούσε άπταιστα ουκρανικά, γεγονός που της προκάλεσε δέος και φόβο. Εκείνος βλέποντας την ανησυχία μέσα στα μάτια της, θα σκύψει πάνω από το κεφάλι της μόλις επτάμιση ετών Mila και θα της εξηγήσει το αυτονόητο: ότι σ' αυτό τον κόσμο υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν διαφορετικό χρώμα από το δικό της.

H μικρή Μila κοντοστάθηκε μπροστά του, επεξεργάζεται τη νέα πληροφορία που μόλις της έδωσε ο «εξωτικός» σε εκείνη υπάλληλος κοντράροντας τα καυκασιανά δεδομένα της και τον ρωτάει γεμάτη απορία: «αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είναι μοβ;». Δυστυχώς, δεν αποκαλύπτει τη συνέχεια της ιστορίας με τι της απάντησε ο υπάλληλος της πρεσβείας, στην πρόσφατη συνέντευξή της στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικό «W».

Η Mila Kunis θα βρεθεί στις αρχές των 90s στο Los Angeles από το Chernivtsi στη νοτιοδυτική Ουκρανία, μια γραφική κωμόπολη την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν και ως «Μικρή Βιέννη» υπερθεματίζοντας το μπαρόκ χαρακτήρα του αρχιτεκτονικού ιστού της. Σχεδόν αμέσως με το που θα πατήσει το πόδι της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ξεκινήσει τα μαθήματα υποκριτικής, «επειδή ήταν διασκεδαστικά και μου επέτρεπαν να λείπω από το σχολείο».

Ακολουθούν πολλά διαφημιστικά στην αμερικανική τηλεόραση (ένα από αυτά είναι για την κούκλα-φαντασίωση όλων των κοριτσιών του πλανήτη, τη Barbie) και η συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά «That '70s Show» της Fox, το sitcom με τη μεγαλύτερη διάρκεια για το κανάλι μετά το θρυλικό «Married with Children» (το γνωστό μας και στην Ελλάδα ως «Παντρεμένοι με παιδιά»). Η Kunis δεν θα έχει χρόνο για σπουδές. Μετά από μια σειρά καλοκαιρινών μαθημάτων στο UCLA και αδυνατώντας να συνδυάσει το δίπολο της φοιτητική ζωής το πρωί και των βραδινών γυρισμάτων, θα αφιερωθεί στην καριέρα της έχοντας δηλώσει σχετικά: «απλώς, το κολέγιο δεν ήταν για μένα».

O "Mαύρος Κύκνος", η εξαντλητική προετοιμασία για το μπαλέτο και η προσγείωση στη χολιγουντιανή Α-list

Με το «Black Swan» η Κunis έστρεψε τους προβολείς πάνω της. Πριν από ένα μήνα, η βίβλος των διασημοτήτων, το περιοδικό Vanity Fair, στο 17ο κατά σειρά επετειακό αφιέρωμά του στην αφρόκρεμα των ηθοποιών του Hollywood, θα τη συμπεριλάβει στο εξώφυλλό του χρίζοντάς την με τον καλύτερο τρόπο αστέρα πρώτης γραμμής. Παρατηρώντας καλύτερα τους πρωταγωνιστές της φωτογραφίας του Norman Jean Roy είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Μila στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη ηθοποιό, ανάμεσα στους χίπστερς συναδέλφους της, τον Jesse Eisenberg του «Social Network» και τον Joseph Gordon-Levitt του «Ιnception».

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται κρίνοντας από τις άψογες μπαλετικές κινήσεις της στο επικό έργο του Τσαϊκόφσκι που υποδύεται στο "Βlack Swan", η Kunis δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με το ζήτημα «χορός» πριν την ταινία. Όχι μόνο δεν είχε χορέψει κλασικό μπαλέτο ποτέ πριν στη ζωή της, αλλά μόλις πρωτοφόρεσε τις πουέντ ένιωσε ένα τρομακτικό πόνο στα πόδια της για να δηλώσει ότι τα ψηλοτάκουνα Louboutin είναι σαφέστατα πιο αναπαυτικά. Σε αυτή την ταλαιπωρία της συνηγόρησε και ο σκηνοθέτης της, Darren Aronofsky, ο οποίος της έβγαλε επιεικώς το λάδι αφού την έκλεισε για το ρόλο μέσω iChat, καθώς η Κunis είναι βαθύτατα geek. Aν και δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στο Facebook και το twitter, παίζει μετά μανίας «Grand Theft Auto» και περνάει αρκετές ώρες στο internet παίζοντας online «World of Warcraft».

Για τις ανάγκες της «κακιάς» Lily του "Μαύρου Κύκνου", η Kunis εκπαιδευόταν για τέσσερις μήνες, επτά ώρες την εβδομάδα, πέντε ώρες καθημερινά. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του εξαντλητικού προγράμματος ήταν να χάσει δέκα κιλά, να βρεθεί με δύο ουλές στην πλάτη της και να αντιμετωπίσει μια ρήξη συνδέσμου και μια εξάρθρωση ώμου.

Ποιος είπε εξάλλου πώς είναι ανώδυνη η πορεία προς την κορυφή; Mια πορεία που συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τη δεύτερη θέση στη λίστα-καυτόμετρο του AskMen.com με τις 99 πιο επιθυμητές γυναίκες του 2011 (την πρώτη θέση κατέλαβε η Blake Lively, η Serena van der Woodsen του "Gossip Girl").
Μέσα σε αυτή την καθ' όλα ανοδική τροχιά πυκνώνουν οι φήμες περί βελούδινου χωρισμού της με τον Macaulay Culkin (ναι, σωστά μαντέψατε είναι ο ατίθασος μπέμπης των κινηματογραφικών «Home Alone», το πιο προσοδοφόρο παιδί-θαύμα στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία μετά τη Shirley Temple).

Η Μila και ο «29χρονος Νεοϋορκέζος με τον οποίο βγαίνω», όπως τον χαρακτήρισε σε συνέντευξή της στο περιοδικό BlackBook το Δεκέμβριο του 2009, δεν έδωσαν ποτέ αφορμή για κακά σχόλια από το 2002 που πρωτογνωρίστηκαν.
Και οι δύο υπήρξαν εντελώς "κλειστοί", διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια χαμηλούς τόνους αναφορικά με την προσωπική ζωή τους. Η Kunis και ο νυν ή πρώην σύντροφός της (οι bloggers τρώνε τα μουστάκια τους να ανακαλύψουν το πραγματικό status της σχέσης τους), αποτελούν ένα σπάνιο παράδειγμα προς μίμηση στην ειδική φυλή που ονομάζεται "Celebrity του Hollywood" και που αρέσκεται να κάνει franchise τους έρωτες και τους χωρισμούς του.