Ρήγας-Αποστόλου Vs Ζαχαράτου: Μάχη για το θέατρο της Αλίκης

Ρήγας-Αποστόλου Vs Ζαχαράτου: Μάχη για το θέατρο της Αλίκης

Πώς τελικά κέρδισε ο Τάκης το θέατρο;

Η σκηνή του θεάτρου Αλίκη, στην οδό Αμερικής, έγινε για άλλη μια φορά το μήλο της έριδος. Αυτή τη φορά αντιμέτωποι βρέθηκαν το συγγραφικό δίδυμο, Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, και ο Τάκης Ζαχαράτος. Νικητής αναδείχτηκε ο Τάκης.

Σε αυτή την άτυπη μονομαχία, οι τρεις δημιουργοί δεν ευθύνονται, ούτε αυτό το γεγονός επηρέασε τις μεταξύ τους σχέσεις. Τα πράγματα έγιναν ως εξής:

Αρχικά η Ελληνική θεαμάτων (η εταιρία στην οποία ανήκει το θέατρο) είχαν υποσχεθεί τη σκηνή στους δύο συγγραφείς για να ανεβάσουν το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;", όμως το απαγορευτικό κόστος της παράστασης ακύρωσε τα σχέδια. Έτσι η εταιρία στράφηκε στον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος και συμφώνησε να ανεβάσει για την επόμενη σεζόν την παράσταση "I am what I am".

Αν και γράφτηκε πως ο Τάκης στο show του πρόκειται να υποδυθεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ενώ θα υποδυθεί διάφορες προσωπικότητες και καλλιτέχνες, από την Μελίνα ως τη Μενεγάκη, θα αφήσει απ έξω την αγαπημένη του Αλίκη. Όπως χαρακτηριστικά λέει σε φίλους του "Μόνο μια star χωράει στο Αλίκη" εννοώντας ότι θα ήταν ιεροσυλία να "μιμηθεί" την Αλίκη μέσα στο ίδιο της το θέατρο.