Ο Wyclef Jean δέχθηκε πυροβολισμό στην Αϊτή

Ο Wyclef Jean δέχθηκε πυροβολισμό στην Αϊτή

Ο γνωστός καλλιτέχνης της hip-hop σκηνής είχε επισκεφθεί την Αϊτή για να πάρει μέρος στις εκλογές της χώρας αλλά το ταξίδι του δεν εξελίχθηκε και τόσο ομαλά.

Ο Wyclef Jean βρισκόταν αυτές τις μέρες στην Αϊτή για να καταθέσει κι αυτός την ψήφο του στις εκλογές που γίνονται αυτή τη περίοδο στη χώρα, μιας και είναι μισός Αμερικάνος και μισός Αϊτιανός. Ο καλλιτέχνης μάλιστα είχε δηλώσει την πρόθεσή του να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της χώρας, αλλά η κυβέρνηση του το αρνήθηκε με την δικαιολογία πως η μόνιμη κατοικία του είναι στο New Jersey.

Αργά το Σάββατο το βράδυ, μια μέρα πριν τις εκλογές, ο Jean βρισκόταν στο προάστιο Port-au-Prince της πόλης, όταν τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του για να πάρει ένα τηλέφωνο, μια σφαίρα πέρασε ξυστά από δίπλα του και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Το τραύμα ευτυχώς δεν ήταν πολύ σοβαρό και ο Jean έχει ήδη αναρρώσει, δήλωσε όμως πως δεν ξέρει ποιος τον πυροβόλησε ούτε αν η βολή κατευθυνόταν προς αυτόν. Από την άλλη, η αστυνομία της Αϊτής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι μιας και ο καλλιτέχνης δεν έχει μιλήσει ακόμα μαζί της, αλλά είναι υποχρεωμένος να δώσει πλήρη κατάθεση άμεσα.

Να σημειωθεί επίσης πως ο Jean βρισκόταν στην Αϊτή όχι μόνο για να ψηφίσει αλλά και για να υποστηρίξει τον μουσικό και καλό του φίλο Michel «Sweet Micky» Martelly, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους για την προεδρία της χώρας.