Από ποιούς μηνύθηκε ο Roberto Cavalli για… αντιγραφή;

Από ποιούς μηνύθηκε ο Roberto Cavalli για… αντιγραφή;

Η απάντηση του διάσημου σχεδιαστή 

Οι μηνύσεις και οι προσπάθειες για δυσφήμιση δεν είναι κάτι σπάνιο για μια μεγάλη εταιρεία όμως, όπως και να το κάνουμε δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα γκρουπ από street artists που έχουν ως βάση τους τη βόρεια Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Ιταλού fashion designer, Roberto Cavalli, υποστηρίζοντας πως πήρε τα σχέδια των δικών τους graffiti και τα χρησιμοποίησε σε μια νέα σειρά του.


Οι Jason Williams, Victor Chapa, και Jeffrey Rubin που απαρτίζουν το καλλιτεχνικό γκρουπ πιστεύουν πως το λογότυπο είναι παράνομο και αντιγραφή της δουλειάς τους, που κοσμεί ένα δρόμο στην περιοχή Mission του San Francisco. Στην αγωγή που έγινε εναντίον του σχεδιαστή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία Just Cavalli εισήγαγε μια σειρά ρούχων και αξεσουάρ στην οποία κάθε επιφάνεια των κομματιών- συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, των τσαντών και των παπουτσιών- είναι διακοσμημένη με την τέχνη του graffiti. Πρόκειται για κυριολεκτική υπεξαίρεση, καθώς ο Cavalli μερικές φορές επέλεξε να κάνει τη δική του υπογραφή πάνω από εκείνη των καλλιτεχνών σε στυλ graffiti, σαν να ήταν μέρος του αρχικού έργου». Οι καλλιτέχνες ζητούν αποζημίωση από τον Cavalli και απαιτούν τη διακοπή της κυκλοφορίας της συγκεκριμένης σειράς.


Ο ίδιος ο σχεδιαστής μίλησε για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία από μέρους του ενώ, η απάντηση της εταιρείας ήταν σαφής: «Σε απάντηση της πρόσφατης μήνυσης από τους καλλιτέχνες Jason Williams, Victor Chapa, και Jeffrey Rubin η εταιρεία «Roberto Cavalli» θα ήθελε να δηλώσει ότι δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο με τη μήνυση. Ωστόσο, έχουμε ακούσει κάποιους ισχυρισμούς, που δεν έχουν καμία βάση, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έχουμε την πρόθεση να αμφισβητήσουμε και να στραφούμε σθεναρά εναντίον αυτών των ισχυρισμών. Προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και το κόστος των περιττών διαφορών, σκοπεύουμε επίσης να επικοινωνήσουμε με τους δικηγόρους των καλλιτεχνών για να συζητήσουμε μια αμοιβαία αποδεκτή επίλυση των θεμάτων».


Δεν ξέρουμε κατά πόσο όντως ο Cavalli και οι συνεργάτες έχουν... στερέψει από έμπνευση, πάντως συμπτωματικά (;) το περιστατικό αυτό συνέβη λίγους μήνες αφότου ένα ισλαμικό σχολείο κατηγόρησε την εταιρεία για κλοπή του λογοτύπου του, το οποίο σύμφωνα με αυτούς, χρησιμοποιήθηκε για την διαφήμιση του αρώματος IANS της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Hot: Super διάσημη ηθοποιός φωτογραφίζεται... topless για γνωστό περιοδικό

To σώμα αυτό ανήκει σε διάσημη κυρία του Hollywood (και σίγουρα δε θα βρείτε σε ποια)