O Πρίγκιπας Harry γίνεται 37! Από τα ξέφρενα πάρτι στο Las Vegas στο Megxit και την οικογενειακή ζωή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
O Πρίγκιπας Harry γίνεται 37! Από τα ξέφρενα πάρτι στο Las Vegas στο Megxit και την οικογενειακή ζωή

O πρίγκιπας Harry γίνεται 37 ετών και είναι ο πιο hot royal μπαμπάς.

Γεννημένος στο νοσοκομείο St.Mary’s στο Paddington στις 15 Σεπτεμβρίου 1984, o πρίγκιπας βάφτιστηκε Henry Charles Albert David από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor. Από την αρχή της γέννησης του ωστόσο έγινε γνωστό πως θα τον φωνάζουν Harry.


Η παιδική ηλικία του Harry κόπηκε απότομα στα 12 του χρόνια με τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Diana, το 1997. Ο θάνατος της σόκαρε τον πλανήτη, όμως οι ζωές των Harry και William ήταν αυτές που άλλαξαν για πάντα.

Η ζωή του Harry στο προσκήνιο και η «κακή» ζωή

Η προσοχή από τον Τύπο ήταν πάντα παρούσα στη ζωή του πρίγκιπα Harry. Το πρωτοσέλιδο μιας έκδοσης του News Of World το 2002 αναφερόταν στον πρίγκιπα Harry, λέγοντας πως ο Κάρολος έστειλε τον γιο του να επισκεφθεί κλινική αποτοξίνωσης ως τιμωρία για τη χρήση κάνναβης.

Το παλάτι του St. James επιβεβαίωσε ότι ο τότε 17χρονος είχε «πειραματιστεί με την ουσία σε πολλές περιπτώσεις», αλλά ανέφερε ότι η χρήση δεν ήταν «κανονική». Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2004, έγινε μια συμπλοκή με έναν φωτογράφο έξω από ένα club. Ένας βασιλικός εκπρόσωπος είπε τότε ότι ο 20χρονος πρίγκιπας χτυπήθηκε στο πρόσωπο από μια κάμερα «όταν οι φωτογράφοι συνωστίζονταν γύρω του».

Τον επόμενο χρόνο, μια εικόνα του πρίγκιπα ντυμένου ναζί σε ένα φανταχτερό πάρτι με φόρεμα προκάλεσε οργή. Το Clarence House με δήλωσή του αργότερα είπε ότι ο πρίγκιπας ζήτησε συγγνώμη για οποιοδήποτε «αδίκημα ή αμηχανία» προκάλεσε και συνειδητοποίησε ότι ήταν μια κακή επιλογή κοστουμιού.

Το 2009 εμφανίστηκαν βίντεο με τον Harry να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα για να περιγράψει ένα ασιατικό μέλος της διμοιρίας του στρατού του. To παλάτι για ακόμη μια φορά βγήκε μπροστά και δήλωσε πως ο Harry ζήτησε συγνώμη για οποιαδήποτε αδικία μπορεί να προκάλεσε και ανέφερε πως χρησιμοποίησε τον όρο χωρίς κακία.

Η ζωή στον στρατό και οι φιλανθρωπίες

Ο πρίγκιπας Harry πέρασε 10 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις και έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας στα τελευταία 25 χρόνια που υπηρέτησε σε εμπόλεμη ζώνη. Όταν ο Harry ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον στρατό το 2015, είχε αναφέρει πως ο χρόνος που πέρασε στον στρατό, θα είναι ένα κομμάτι του που θα του μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στο φιλανθρωπικό έργο του Harry, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στην ψυχική υγεία και στη βοήθεια των βετεράνων.

Το πιο αξιοσημείωτο φιλανθρωπικό έργο του Harry μέχρι τώρα είναι η ίδρυση και η προεδρία των Αγώνων Invictus το 2014. Οι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο Λονδίνο, το Ορλάντο, το Τορόντο και το Σίδνεϊ.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και προφανέστατα αυτό σκέφτηκε και η Meghan Markle όταν ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού με τον Harry. O Harry δεν ήταν ο τύπος που τον έβλεπες κι έλεγες πως είναι για οικογένεια, όμως τα τελευταία 5 χρόνια έχει διαψεύσει προ πολλού τους επικριτές του.

Η γνωριμία με τη Meghan Markle και η αλλαγή στον τρόπο ζωής

Το πάλαι ποτέ άτακτο αγόρι του παλατιού άλλαξε άρδην μετά τη γνωριμία του με τη Meghan και αυτό είναι κάτι που μπορείς να δεις ακόμη και σήμερα. Το 2016 o Harry γνώρισε τη γυναίκα που έμελλε να γίνει σύζυγός του, σε ένα ραντεβού στα τυφλά στο SoHo που είχε κανονίσει η Misha Nonoo.

Έξι μήνες έβγαιναν κρυφά προτού τον Νοέμβριο του 2017 ο Harry ανακοινώσει τον αρραβώνα του με τη Meghan Markle. Η 40χρονη πρώην ηθοποιός «έκανε θαύματα» με τον Harry, με τον δούκα του Sussex να χάνει περίπου 5 κιλά, να γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά και να κόβει ακόμη κα το κάπινσμα.

Στις 19 Μαΐου 2018 o Harry και η Meghan παντρεύτηκαν στο Windsor με 600 καλεσμένους, και εκεί αποχαιρετίσαμε για πάντα το άτακτο party boy του παλατιού. Τον Μάϊο του 2019 ο Harry έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς, με τη Meghan Markle να φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι, τον Archie.


Λίγους μήνες αργότερα θα ακολουθούσε το Megxit, με τη μετεγκατάσταση και την αρχή μια νέας ζωής στο Montecito της Καλιφόρνια. Τον Ιούνιο του 2021 o Harry έγινε μπαμπάς σε μία κόρη, τη Lilibet Diana και αύριο (15/9) γιορτάζει τα 37α γενέθλιά του ως πατέρας δύο παιδιών πλέον και οικογενειάρχης.

#HappyBirthday #PrinceHarry