7 θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατo της Diana που πιστεύουμε 24 χρόνια μετά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
7 θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατo της Diana που πιστεύουμε 24 χρόνια μετά

24 χρόνια μετά, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της «θλιμμένης πριγκίπισσας», συνεχίζουν να μας ιντριγκάρουν!

Ποιος θα το περίμενε πως το βράδυ της 31ης Αυγούστου 1997 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, με μεγαλύτερο αντικτυπο στις ζωές του πρίγκιπα Harry και του William.

Η πριγκίπισσα Diana βρίσκει τραγικό θάνατο σε μία υπόγεια σήραγγα στο Παρίσι και η είδηση του θανάτου της γίνεται πρωτοσέλιδη είδηση στα media όλου του κόσμου.

Για κάποιους ανθρώπους ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ ήταν ένα δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στην αγαπημένη «πριγκίπισσα του λαού». Για άλλους πάλι ήταν ένα αποτέλεσμα συνωμοσιών του βρετανικού κράτους. 24 χρόνια μετά τον θάνατό της και ακόμη κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν αυτές τις 7 θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της πριγκίπισσας Diana!

Η πριγκίπισσα Diana ήταν έγκυος

Αυτό σύμφωνα με τον Mohamed al-Fayed ήταν αιτία δολοφονίας! Η πριγκίπισσα είχε μείνει έγκυος στο παιδί του γιου του, Dodi, και η εξέλιξη αυτή ήταν δυσάρεστη και μη αποδεκτή για το παλάτι.

Ο Fayed είχε πει ότι η βασιλική οικογένεια «δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ένας Αιγύπτιος μουσουλμάνος θα μπορούσε να είναι ο πατριός του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας», και έτσι σχεδίασε να τη σκοτώσει.

diana charles

Η Diana πίστευε πως θα τη σκότωνε το κατεστημένο

Ο κύριος παράγοντας πίσω από όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια, είναι το γεγονός πως η ίδια η Diana πίστευε ότι επρόκειτο να σκοτωθεί.

Στο γράμμα που είχε ο butler της Diana, Paul Burrell, η πριγκίπισσα έγραφε: «Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο και λαχταρώ κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να παραμείνω δυνατή και να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη. Η [...] σχεδιάζει «ατύχημα» στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στο φρένο και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τον Κάρολο να παντρευτεί».

Η πριγκίπισσα Diana είχε έναν απρόσμενο υποστηρικτή στο διαζύγιό της με τον Κάρολο



Οι παπαράτσι προκάλεσαν σκόπιμα το αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Οι φωτογράφοι κατηγορήθηκαν επανειλημμένα από λάτρεις της πριγκίπισσας για τον θάνατο της Νταϊάνα. Η φήμη αυτή αντανακλούσε μια ανησυχία που είχε η Νταϊάνα σε όλη της τη ζωή: Ότι το συχνά επίμονο ενδιαφέρον των παπαράτσι για εκείνη θα της προκαλούσε κακό.

«Η Diana προσπάθησε να αυτοκτονήσει»: Η νέα πτυχή για τη ζωή της που έκανε έξαλλους τους πρίγκιπες

Ο οδηγός Henri Paul προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή

Ο Henri Paul ήταν επικεφαλής ασφαλείας στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.Οι συνωμοσιολόγοι, όμως, πιστεύουν ότι πληρωνόταν τουλάχιστον από έναν άλλο οργανισμό, τις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γαλλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο ή και τα δύο!

Υπήρχε πρόβλημα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Diana

Μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας και ίσως εκείνοι που έχει τους περισσότερους υποστηρικτές, αναφέρει πως το όχημα στο οποίο επέβαινε η Diana είχε βλάβη.

Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως η διαδρομή του ήταν αποκλεισμένη, ότι πήγαινε με ασυνήθιστη γρήγορη ταχύτητα και πως εν τέλει κάτι κάποιος είχε προκαλέσει βλάβη στο προκειμένου να προκληθεί ατύχημα.



Οι λάμψεις και τα οχήματα στον δρόμο

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι έβλεπαν λάμψεις καθώς το αυτοκίνητο κατευθυνόταν στο τούνελ όπου θα γινόταν η σύγκρουση - φλας που μάλιστα ενοχοποιήθηκαν για το ίδιο το δυστύχημα. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν πως είδαν... διαφορετικά φλας, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από διαφορετικά μέρη.

Η ιατρική φροντίδα της Diana υπονομεύθηκε σκόπιμα

Μια ακόμη θεωρία αναφέρει πως οι γιατροί άφησαν στη Diana να πεθάνει, ενώ θα μπορούσαν να την είχαν κρατήσει στη ζωή...

24 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια έφυγε από τη ζωή και οι θεωρίες αυτές δεν θα πάψουν ποτέ να κυκλοφορούν από τους ανθρώπους που την αγάπησαν.