Benjamin Millepied

Benjamin Millepied

Ένας κύκνος ευωδιαστός, ένας χορευτής με χίλια πόδια. Γνωρίστε το νέο πρόσωπο του Yves Saint Laurent (και διαχρονικό πρόσωπο στη ζωή της Natalie Portman).

Εκτός από κορυφαίος του χορού στο New York City Ballet ο Benjamin «Χιλιοπόδαρος» (όπως είναι η κυριολεκτική μετάφραση του επιθέτου του που, όσο να' ναι, είναι πολύ ταιριαστό με τα προσόντα του) είναι και ο χορογράφος της ταινίας «Black Swan» του Darren Aronofski. Και εκτός από χορογράφος της ταινίας που συγκέντρωσε ένα σωρό υποψηφιότητες και εκτινάχθηκε στην κορυφή των εισπράξεων του box office είναι και ηθοποιός της. Τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, όμως, τον παίζει στη ζωή της Natalie Portman, με την οποία είναι αρραβωνιασμένοι και περιμένουν και το πρώτο τους παιδί. Πριν από τον ρόλο του πατέρα, όμως, του ανατέθηκε ένας ακόμα: αυτός του κεντρικού προσώπου του επόμενου ανδρικού αρώματος Yves Saint Laurent που θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ποιος είναι ο πολυπράγμων κύριος Χιλιοπόδαρος, λοιπόν;

Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς και τολμηρούς χορευτές/ χορογράφους της γενιάς του και έχει τιμηθεί, στην γενέτειρά του, τη Γαλλία, με τον τίτλο του «Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων». Μπήκε στο New York School of American Ballet στα 16 του και ώσπου να ενηλικιωθεί είχε καταφέρει να γίνει πρώτος χορευτής στο ιδιαίτερα απαιτητικό New York City Ballet. Δέκα χρόνια αργότερα ξεκίνησε τη σημαντική του καριέρα ως χορογράφος και συνεργάστηκε με τις πιο σημαντικές όπερες στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη. Το 2009 ο Aronofski του ζήτησε να αναλάβει τη χορογραφία του «Black Swan» και η ταινία έφτασε στα Όσκαρ χαρίζοντας ένα στην αγαπημένη του, τη Natalie Portman, που ήταν ήδη έγκυος στο παιδί τους.

Ως πρόσωπο του νέου ανδρικού αρώματος του Yves Saint Laurent καλείται να σταθεί στο ύψος των προγενέστερών του Olivier Martinez, το πρόσωπο του L'Homme, και του Vincent Cassel, το πρόσωπο του la Nuit de L'Homme. Και, με αυτό το πρόσωπο -και τα τόσα του ταλέντα- θα τα καταφέρει (παραπάνω από) μια χαρά.