Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Αγόρι σαν ναρκωτικό θα πούμε εμείς παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας «Αγάπη σαν ναρκωτικό» στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Με πατέρα σκηνοθέτη, μητέρα σεναριογράφο και οικογενειακούς φίλους super stars σαν τον Paul Newman, δεν είναι και έκπληξη το ότι ο Jake -όπως και η αδερφή του Maggie- επέλεξε να κάνει καριέρα στην υποκριτική. Ηθοποιός από τα γεννοφάσκια του σχεδόν ο Jacob Benjamin Gyllenhaal έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη όταν ήταν μόλις 10 ετών, το 1990.

Δέκα χρόνια αργότερα ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν στην ταινία «October Sky» και η προσοχή στράφηκε στο γλυκό του προσωπάκι αν και όχι τόσο όσο όταν υποδύθηκε τον «Donnie Darco» στην ομότιτλη indie ταινία το 2001. Ακόμα περισσότερο, δε, ασχοληθήκαμε όλοι μαζί του όταν κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Επιστροφή στο Brocekback Mountain» το 2005 που ήταν και το απόγειο της καριέρας του έως τότε. Παρόλο που τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά του δεν ήταν τα πιο ταιριαστά για το ρόλο του Πέρση βασιλιά Dastan στην ταινία «Prince of Persia: The Sands of Time» οι γραμμωμένοι κοιλιακοί του ήταν αρκετοί για να μας πείσουν πως η επιλογή της Disney ήταν η σωστή.

Έχει φιγουράρει στην αγκαλιά της Kirsten Dunst και της Reese Witherspoon και στις τελευταίες του κατακτήσεις συγκαταλέχθηκε η country τραγουδίστρια Taylor Swift.

Εκτός από την εμφάνισή του, το ταλέντο του και την ερωτική του ζωή ο Jake είναι γνωστός και για την οικολογική, κοινωνική και πολιτική δράση του -η οποία συμπεριλαμβάνει συμμετοχή στην καμπάνια της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού κόμματος το 2004.

Info: Η Ταινία «Αγάπη σαν ναρκωτικό» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 6 Ιανουαρίου.