Βασιλική Ανδρίτσου: « Είναι υπερβολικό να ξεφτιλίζεις τον Νταλάρα ενώ άλλους τους χειροκροτούν»

Βασιλική Ανδρίτσου: « Είναι υπερβολικό να ξεφτιλίζεις τον Νταλάρα ενώ άλλους τους χειροκροτούν»

Η αγαπημένη ηθοποιός σε μια απολαυστική συνέντευξη εφ'όλης της ύλης 

Γήινη, έξυπνη, μετρημένη και φυσικά αστεία η Βασιλική Ανδρίτσου έχει άποψη για όσα συμβαίνουν στην δική της ζωή, αλλά και στη δική μας.


Ποιό είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα; Τι ώρα ξυπνάς και τι ώρα μαζεύεσαι σπίτι;
Τώρα που δεν έχω γυρίσματα δεν έχω συγκεκριμένες ώρες, ξυπνάω ό,τι ώρα να' ναι. Όταν έχω γυρίσματα ξυπνάω στις 6 ή στις 7 μετά πηγαίνω στην παράσταση και κατά τις 12 τα μεσάνυχτα έρχομαι σπίτι. Ζόρικο πρόγραμμα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας.


Τελικά όλα ok με τους «Βασιλιάδες» και τα γυρίσματα;
Είμαστε σε καλό δρόμο απ' ότι έμαθα και περιμένουμε.

Πώς είναι να "παίζεις" τον ανεκπλήρωτο έρωτα;
Εύκολo, διότι το έχουμε όλοι βιώσει στη ζωή μας πολλές φορές.

Σου έχει τύχει και στην πραγματική ζωή;
Εννοείται! Όπως μου έχει συμβεί και το αντίθετο, να με θέλει κάποιος και να μην τον θέλω εγώ ή και το κανονικό, να θέλουμε και οι δύο. Όλοι οι συνδυασμοί έχουν παίξει.

Ο σύζυγός σου τι δουλειά κάνει;
Είναι καμεραμάν, αλλά έχουμε κάνει και μικρές παραγωγές οι δυο μας.

Είπες ότι με άριστα το 10, βαθμολογείς τον εαυτό σου με 5; Ως τι; Ως γυναίκα ή ως ηθοποιό;
Ως ηθοποιός εννοούσα. Κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και βγαίνεις σε αυτή τη δουλειά με την ελπίδα ότι θα γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Ως γυναίκα δεν μπορώ εγώ να με βαθμολογήσω.

Και πάλι δεν ήσουν λίγο αυστηρή; Το 5 είναι μέτριος βαθμός.
Είναι η βάση και η βάση είναι καλή. Στο επάγγελμα που κάνουμε πρέπει να ξεκινάμε από τη βάση, να μαθαίνουμε κάτι και να πηγαίνουμε παραπάνω. Άλλωστε κάποιος άλλος πρέπει να πει για σένα ότι είσαι καλός. Και σαν γυναίκα πάλι κάποιος άλλος πρέπει να πει για σένα.

Οι ηθοποιοί είναι τελικά διαφορετικό είδος ή είναι συνηθισμένοι άνθρωποι;
Υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι. Είναι ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση, διότι αντιμετωπίζεις την ματαιοδοξία και πρέπει να παλέψεις με αυτή γιατί μπορεί να σε νικήσει. Είναι δύσκολο επάγγελμα, είσαι ευάλωτος οπότε ναι δεν είμαστε πολύ φυσιολογικοί, μια πετριά την έχουμε άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Δεν είναι πάντα κακό, αλλά είναι επικίνδυνο για τους γύρω σου.

Τι είπαν οι γονείς σου όταν τους είπες ότι θα γίνεις ηθοποιός;
Ο μπαμπάς μου είχε σπουδάσει ηθοποιός, αλλά δεν το είχε εξασκήσει ποτέ λόγω συνθηκών. Ήθελε να γίνω ηθοποιός αλλά δεν μου το είπε ποτέ ευθέως, όμως όταν έμαθε πως θέλω να γίνω ηθοποιός χάρηκε. Η μαμά μου δεν με απέτρεψε ποτέ, αλλά ξέρω ότι θα προτιμούσε τη σιγουριά ενός άλλου επαγγέλματος. Που να 'ξερε ότι σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα ήταν σίγουρος.

Ήσουν τυχερή ή ταλαιπωρήθηκες με οντισιόν και απορρίψεις;
Πολλές οντισιόν δεν έχω κάνει. Βήμα βήμα ξεκίνησα και κάθε φορά η μια δουλειά έφερνε την άλλη. Όταν ξεκίνησα έπαιξα στον Άμλετ τον B, που είχε γίνει μεγάλος ντόρος και ξεκίνησα αργά και σταθερά. Και τώρα το ίδιο συμβαίνει, δεν τελειώνει ποτέ, βήμα βήμα πάμε. Είναι εφήμερο επάγγελμα. Τη μία μέρα είσαι σε ένα σίριαλ που κάνει 50% σε τηλεθέαση και την επόμενη σεζόν είσαι άνεργος. Θέλει γερό στομάχι αυτή η δουλειά, έχει εκπλήξεις.

Τι βλέπεις με μανία στην τηλεόραση;
Κολλάω κατά καιρούς. Βλέπω ξένες σειρές και παρακολουθώ το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τα φώτα και έχω μείνει άφωνη. Γενικά τρώω κολλήματα και με ελληνικές και με ξένες σειρές

Φαντάζομαι είδες στις ειδήσεις για την επίθεση με γιαούρτια στον Γιώργο Νταλάρα. Ποια είναι η γνώμη σου;
Κοίτα εμένα μου αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας, μεγάλωσα με τα τραγούδια του, κάναμε και παρέα, δεν μου αρέσει να τον βλέπω να τρώει γιαούρτια. Δεν έχω παρακολουθήσει όμως το θέμα, δεν ξέρω αν έκανε κάποιες δηλώσεις ή αν φταίει που η γυναίκα του ασχολείται με την πολιτική. Αν δεν γουστάρεις κάποιον υπάρχουν άλλοι τρόποι να τον μειώσεις και όχι τα γιαούρτια. Είναι υπερβολικό να ξεφτιλίζεις τον Νταλάρα ενώ άλλους τους χειροκροτούν, όπως τον Βενιζέλο όπως έβλεπα προχθές.

Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision σου άρεσε;
Δεν το άκουσα καΙ με ακούς λίγο εκνευρισμένη, αλλά θα θυμώσω σοβαρά αν το Δημόσιο ξόδεψε έστω και ένα σεντς τη στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις. Άκουσα και ελπίζω να είναι αλήθεια, ότι την παραγωγή την έχει αναλάβει μια ιδιωτική εταιρία, αλλά είναι λίγο περίεργο στην κατάσταση που είμαστε να ασχολούμαστε με την Eurovision, είναι παράλογο.

« Οι πολίτες αυτής της χώρας να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυνόμενων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί». Πως σου ακούγεται αυτή η φράση;
Μου ακούγεται ως μια επικίνδυνη φράση ενός τρομοκρατημένου ανθρώπου που χάνει έδαφος και προσπαθεί να κερδίσει ψήφους με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμη και η προτροπή είναι επικίνδυνη. Δεν μπορείς να εξωτερικεύεις την οργή σου με ένα όπλο.

Και ο Νίκος Καρβέλας μέσα από ένα blog τάσσεται υπέρ της χρήσης όπλων.
Ακόμη και αυτόν που σε κλέβει δεν έχεις το δικαίωμα να τον σκοτώσεις. Να πάει φυλακή, όχι να γίνουμε κτήνη. Να ρωτήσω και κάτι; Μόνο τον αλλοδαπό σκοτώνουμε; Τι γίνεται με τους Έλληνες που κλέβουν και βιάζουν; Μήπως να ζητάμε ταυτότητα πρώτα πριν τους πυροβολήσουμε, γιατί απ'την εμφάνιση δεν μπορείς να κρίνεις σωστά. Και εγώ φέρνω λίγο προς Πακιστάν όσον αφορά στα χρώματα.


Η Βασιλική Ανδρίτσου πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό σίριαλ του Mega "Βασιλιάδες" και στην παράσταση "Ράους" που παίζεται στο θέατρο Πειραιώς 131