Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: « Δεν θα ‘θελα τη ζωή της Ζέτας»

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: « Δεν θα ‘θελα τη ζωή της Ζέτας»

Οι πρώην μεγάλες αμοιβές, η Ζέτα και ο φόβος της ανεργίας.

Αν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι είμαστε αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για μας, τότε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ειναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τρίτων, είναι : Αγαπημένη και πιστή φίλη, καλή συνεργάτης, δίκαιος άνθρωπος, ευγενική ψυχή. Όσον αφορά στο ταλέντο της, εκεί δεν χωράει καμία συζήτηση.
Την βλέπουμε στις επαναλήψεις του "Πάρα πέντε", σε πολλά γκεστ διάφορων σίριαλ, στην υπερπετυχημένη θεατρική παράσταση "Ο παππούς έχει πίεση" κι όμως δεν είναι αρκετό. Η Ελισάβετ δεν είναι ποτέ αρκετή, θέλουμε κι άλλη.


Τι σου έμαθε η φετινή σεζόν; Τα συμπέρασμα έβγαλες;
Αυτή η σεζόν εμένα μου ανέτρεψε αυτά που πίστευα. Η σκέψη μου, η πρωτοβουλία μου, η προσωπικότητά μου και ό,τι φέρω σαν άνθρωπος, ανατράπηκε. Μου έδειξε την αδυναμία της ύπαρξής μου. Ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς ν' αποφύγεις το γεγονός ότι άλλοι αποφασίζουν για σένα. Ακόμη και η ψήφος μας, παρόλο που η Ελλάδα αποφάσισε ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση, προσπαθούνε να μας πείσουν ότι θέλουμε κάτι άλλο. Με έχει φοβίσει αυτή η σεζόν.

Ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές;
Φυσικά και ψήφισα.

Αισθάνεσαι τυχερή που μέσα στην κρίση, βγάζεις κάποια λεφτά;
Αισθάνομαι τυχερή που έχω δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι, όχι. Τα λεφτά που βγάζω είναι για να ζω. Είμαι όσο τυχεροί είναι αυτοί που έχουν ακόμη τη δουλειά τους. Δεν σημαίνει όμως, ότι βγάζω και χρήματα. Αλλά πώς μπορείς να χαίρεσαι, όταν τρέμεις μην χάσεις τη δουλειά σου και όταν οι άλλοι δίπλα σου είναι δυστυχισμένοι;

Ετοιμάζεστε για περιοδεία μέσα στο καλοκαίρι με το "Ο παππούς έχει πίεση". Τις καλές εποχές θα έλεγες όχι για να ξεκουραστείς; Τα όχι είναι πολυτέλεια πλέον;
Εγώ πήγαινα περιοδεία και τις καλές εποχές, που λες και εσύ. Η περιοδεία είναι μέρος της δουλειάς μου και εγώ το θέατρο δεν το άφησα ποτέ, γι αυτό δεν έπαθα τίποτε όταν τέλειωσε η τηλεόραση. Δεν θίχτηκα, δεν έπαθα τίποτε, γιατί έκανα πάντα θέατρο και χειμώνα και καλοκαίρι.

Είχες προτάσεις για τηλεόραση;
Η αλήθεια είναι ότι έτυχε να συζητήσω κάτι φέτος, αλλά δεν θα το κάνω. Έχω το θέατρο, την περιοδεία και μου πρότεινα για καθημερινό σίριαλ, αλλά δεν θα τα καταφέρω από άποψη χρόνου.

Σε ενοχλεί που ενώ προέρχεσαι από μια γενιά με μεγάλα κασέ, πλέον δεν υπάρχουν χρήματα;
Με ενοχλεί που βουλιάζουμε, που δεν έχουμε να φάμε. Εγώ όλη μου τη ζωή δεν έβγαζα κλεφτά, έτυχε για δύο χρόνια να βγάλω από τύχη, αλλά είμαι χαρούμενη που έχω ακόμη τη δουλειά μου και αυτή τη δουλειά δεν την κάνεις για να βγάλεις χρήματα.

Πόσο νερό έριξες στο κρασί σου σε ότι αφορά τις αμοιβές, είτε για σίριαλ, θέατρο ή διαφημίσεις;
Δεν έτυχε να έχω πρόταση για διαφημίσεις και δεν ξέρω να σου πω, αλλά στο θέατρο εγώ παίρνω ποσοστά. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, ο κόσμος έχει αλλάξει και πλέον τα θέατρα δουλεύουν κάποιες μέρες. Αντίστοιχα βλέπω πολλούς επιχειρηματίες που κατήργησαν τη συλλογική σύμβαση και παίρνουν ηθοποιούς με 300 ευρώ το μήνα. Απαράδεκτο, έχει ανατραπεί το θεατρικό καθεστώς και με στεναχωρεί και θλίβει.

Συνεχίζεις να πηγαίνεις σε ψυχολόγο;
Ναι, φυσικά και συνεχίζω. Είναι μια πολυτέλεια στις εποχές που ζούμε, αλλά συνεχίζω.

Τι σε βγάζει από τα ρούχα σου; Τι σε τρελαίνει γύρω σου;
Ο πολιτικός λόγος μπορεί να με τρελάνει και αυτά που ακούω. Και τέτοιες εποχές σε θυμούνται και από διάφορες εκπομπές για να πας καλεσμένος και να πεις τη γνώμη σου, αλλά εγώ έχω αρνηθεί. Δεν μπορείς να συζητήσεις, δεν καταλαβαίνεις τι θέλουν να μας πουν. Επίσης με βγάζει και από τα ρούχα μου η υποκρισία.

Με την κόρη σου είσαι υπερπροστατευτική ή όχι;
Όχι δεν είμαι. Είναι 18 χρονών πια.

Υπάρχουν όρια στη σχέση σας;
Τα όρια τα βάζεις για να τα πατάνε άλλοι. Φυσικά και βάζω όρια και στους φίλους βάζω όρια γιατί μόνο μέσα από τα όρια μπορεί να ανθίσει κάτι και όχι ανεξέλεγκτα.

Με την Ζέτα πώς έχετε δέσει τόσα χρόνια;
Όπως δένουν οι φίλοι. Έχουμε πολλά κοινά και μοιάζουμε, παρότι η Ζέτα είναι πολύ νεότερη. Είναι ένα ιδιαίτερα έξυπνο παιδί και με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή, που αντιμετώπισε διάφορα γεγονότα με ήθος. Είναι έντιμο πλάσμα και ιδιαίτερο και παρότι είναι νέα και μοντέρνα, είναι σαν εκείνες τις παλιές γυναίκες. Είναι νοικοκυρά, μαγειρεύει, φροντίζει τους άλλους και είναι έμπιστη. Είναι παλιάς κοπής γυναίκα. Την αγαπώ και χαίρομαι πολύ που είναι στη ζωή μου. Είναι σαν την οικογένεια μου.

Με τον πρώην άντρα σου, τον Ταξιάρχη Χάνο, έχετε σχέσεις; Πώς λειτουργεί μια σχέση μετά από ένα χωρισμό;
Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και ανάλογα τι σε ενώνει με κάποιον. Αλλιώς είναι ο χωρισμός με παιδί και αλλιώς χωρίς. Όταν έχεις ωριμότητα και σεβασμό και θυμάμαι όλα αυτά που αγάπησες όταν τον γνώρισες, είναι εύκολα. Ακούω διάφορα, αλλά εγώ δεν τα έζησα, δεν ξέρω πώς είναι να μαλώνεις. Για μας είναι απλά τα πράγματα, είμαστε ώριμοι άνθρωποι και έχουμε ένα παιδί που λατρεύουμε.

Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Την προστατεύεις καλά γιατί δεν σε έχουμε πετύχει έξω με κάποιον;
Είμαι προσεχτική και έχω σεβασμό, γιατί έχω και ένα παιδί. Δεν μπορώ να φιλιέμαι με τον άνθρωπό μου στο δρόμο. Απ' την άλλη, εγώ δεν είμαι το πρόσωπο που κυνηγάνε οι άλλοι και οι δημοσιογράφοι και θα περιμένουν να κάνω το λάθος. Υπάρχουν οι άλλοι , όπως η Ζέτα, που αφορούν τους δημοσιογράφους και ψάχνουν τα σκουπίδια τους και πότε γεννήθηκαν και τι έκαναν και όλα αυτά. Δεν θα ήθελα να ζω τη ζωή της Ζέτας, δεν αντιμετωπίζεται όλο αυτό. Είμαι όμως προσεχτική και αυτό τελικά που με καθορίζει είναι να είμαι καλά με τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν με αφορούν όλα τα παραπάνω, θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου, να ζω αξιοπρεπώς και να έχω όσους αγαπώ δίπλα μου. Είμαι παράξενο πλάσμα