Πώς το υπερβολικό photoshop μπορεί να σε καταστρέψει!

Πώς το υπερβολικό photoshop μπορεί να σε καταστρέψει!

Όταν το ρετούς γίνεται εξωφρενικό

Είναι μια κατάσταση απ την οποία δεν βγαίνει κανείς νικητής.
Είναι εκείνη η άβολη στιγμή που βλέπεις τον εαυτό σου στο εξώφυλλο ενός περιοδικού (εννοείται πως είσαι συνήθως μια διάσημη γυναίκα και μάλιστα όχι τα πρώτα άντα) με μαγιό, παραλλαγμένο και μάλιστα όχι με τέτοιο άκομψο τρόπο που κάνει το Photoshop να φαίνεται εξωφρενικό, πρόχειρο και αστείο. Και υπάρχει και η άλλη δυσάρεστη θέση, στην οποία είσαι εσύ και δουλεύεις για το περιοδικό και είσαι υπεύθυνος για το εξώφυλλο και έρχεται εκείνη την αμήχανη στιγμή που δεν ξέρεις πόσο πολύ είναι το πολύ.

Φτάνει τόσο ρετούς ή μήπως λίγο ακόμη; Είναι αρκετά αδύνατο το πόδι ή η κοιλιά, εξαφανίστηκε εντελώς η κυτταρίτιδα και οι ρυτίδες από το πρόσωπο; Θα μείνει ευχαριστημένη η τάδε για να μας ξανακαθίσει (θα φωτογραφηθεί) στο περιοδικό; Ατέλειωτα ερωτήματα που συνήθως (όχι πάντα ευτυχώς) τελειώνουν με ένα εξωφρενικό εξώφυλλο με διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα.

Επειδή έχω δουλέψει στο στρατόπεδο των περιοδικών, ξέρω με ασφάλεια ότι το ρετούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση στις διαπραγματεύσεις με τον celebrity. Εκείνο που δεν είναι κανονισμένο, είναι πόσο εκτεταμένη θα είναι η επέμβαση του Photoshop και πόσο το αποτέλεσμα θα πλησιάζει στην πραγματικότητα. Στην αγωνία μας να ικανοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται κάποιον καταφεύγουμε σε υπερβολές και επίσης στην αντίπερα όχθη η ανάγκη να είμαστε όσο πιο νέοι, ωραίοι λεπτοί και λαμπεροί γίνεται ψυχαναγκασμός και αιτία λανθασμένων αποφάσεων.

Η εποχή μας πλέον χάσει τη γυαλάδα της. Οι ατέλειες είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, είναι κομμάτι της καθημερινότητας και αυτό που μας κάνει ανθρώπινους, ξεχωριστούς με το δικό μας αποτύπωμα. Η εποχή της τεχνίτης τελειότητας, έχει παρέλθει.

Το αψεγάδιαστο πρόσωπο και σώμα δεν συγκινεί και κυρίως δεν πείθει κανέναν πλέον, αλλά και αυτό είναι μια επιλογή, ειδικά για εκείνους που έχουν επιλέξει να ζουν σε λάθος δεκαετία . Και είναι πολλοί αυτοί. Και μια συμβουλή, όχι ως πιο έξυπνος αλλά ως πιο ειδικός μια και έχω λίγη εμπειρία: Το Photoshop, δεν σας κάνει να μοιάζετε όμορφες, σας κάνει να μοιάζετε ψεύτικες.