Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει στον κόσμο!

Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει στον κόσμο!

Η πρότυπη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής & Ξενοδοχειακών, Etoile, "εκπαιδεύει" τις πρέσβειρες 12 χωρών! 

Κάθε πρωτοβουλία που δίνει "εισιτήριο" στην ελληνική γαστρονομία δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά!


Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Etoile, σε συνεργασία τους 10 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς προιόντων ΠΟΠ, κάνουν ακριβώς αυτό: εκπαιδεύουν πρέσβειρες στις γεύσεις και τα προϊόντα της Ελλάδας, και αυτή τη φορά 12 πρέσβειρες γνώρισαν την κουζίνα της Κρήτης.

etoile4 5b8d2

Οι καθηγητές της σχολής με τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων ΠΟΠ, διοργάνωσαν ένα «βιωματικό ταξίδι – σεμινάριο» στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων και των προϊόντων της. 12 πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, ήρθαν στα εργαστήρια γεύσης της σχολής και «μυήθηκαν» στην κρητική αρωματική μακροβιοτική κουζίνα ή αλλιώς στην κουζίνα της ευζωίας, από τους καθηγητές της σχολής σε συνεργασία με τους περίφημους Κρήτες executive chefs Γιώργο Δαμιανάκη, Πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συνδέσμου και Εxecutive chef du Froid του Palazzo Porto Platanias και τον Αναστάσιο Παπαδάκη του St. Nicolas Bay Hotel (5 + star) και Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

etoile2 f6d97


Στο βιωματικό σεμινάριο έμαθαν να μαγειρεύουν σταμναγκάθι με ριφάκι, αρνάκι της θάλασσας με ξινόχοντρο, σολωμονοπέστροφα από τα νερά της λίμνης Βοτόμου, σαλάτα βουνίσια, σαρικόπιτες λουσμένες με χαρουπόμελο, αγνόπιτες με καρύδια και μέλι Ψηλορείτη. Οι chefs «ξενάγησαν» τις πρέσβειρες στον κόσμο των ξεχωριστών κρητικών τυριών, των προιόντων ΠΟΠ αλλά και των κρητικών οίνων.

etoile5 e9ed7


Oι πρέσβειρες ενθουσιάστηκαν με τις γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα και τα προιόντα ΠΟΠ της Κρήτης και ο στόχος της Etoile επετεύχθη, αφού το όραμα των συντελεστών είναι η ανάδειξη της κουζίνας και των προιόντων ΠΟΠ κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Μια προσπάθεια «από καρδιάς» για την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών ελληνικών προιόντων ΠΟΠ και της πολιτιστικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς την στιγμή που πραγματικά η χώρα μας το έχει ανάγκη.