5 ατάκες των μαμάδων που μας εκνευρίζουν αλλά κατά βάθος τις κάνουν μοναδικές

Ερμιόνη Σαρρή
5 ατάκες των μαμάδων που μας εκνευρίζουν αλλά κατά βάθος τις κάνουν μοναδικές

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

Η ελληνίδα μαμά είναι κάτι ανεκτίμητο στη ζωή μας. Διαφέρει πολύ από τις μαμάδες όλου του κόσμου και δε σταματά στιγμή να μας δείχνει την αγάπη της. Ακόμα, λοιπόν, και αν μας «σπάει» τα νεύρα μέσα στην ημέρα, ταυτόχρονα μας δείχνει τα δυνατά συναισθήματα που τρέφει για εμάς, για το κοριτσάκι της.

Ποιες είναι οι φράσεις κατατεθέν της ελληνίδας μαμάς; Ποιες είναι οι φράσεις που κάθε φορά που τις ακούμε «βγάζουμε» καπνούς από τα αυτιά μας αλλά ταυτόχρονα μας κάνουν να την αγαπάμε όλο και περισσότερο;

-Πάρε ζακέτα: Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει Ιούλιο, εκείνη κάθε βράδυ θα σου υπενθυμίζει να πάρεις μία ζακετούλα (ή και ένα μπουφανάκι) πριν φύγεις από το σπίτι. Γιατί όσο και αν μεγαλώνουμε, εκείνη θα φοβάται πάντα μην τυχόν και αρρωστήσουμε.

-Δεν τρως, αδυνάτισες: Η ελληνίδα μάνα (και γιαγιά) βλέπει πάντα το παιδί της αδύνατο και το πιάτο στο τέλος του γεύματος... γεμάτο(τι και αν έχεις αφήσει μόνο 5 πατάτες τηγανιτές). Έχει το άγχος της επιβίωσης και όσο και αν εμείς τρώμε κανονικά τα γεύματά μας, εκείνη θεωρεί ότι υποσιτιζόμαστε και αδυνατίζουμε. Τι καλά που θα ήταν να ίσχυε όντως κάθε φορά που το ακούμε.

-Με το «παιδί» το πηγαίνετε σοβαρά; : Ένα ακόμη μεγάλο άγχος μίας μητέρας που κρύβει μέσα του τη μεγάλη της αγάπη για εσένα. Ζει για τη στιγμή που θα σε δει να φοράς το νυφικό και θα ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Και φυσικά, κάθε φορά που σε βλέπει να είσαι σε σχέση πάνω από 6 μήνες (και έχεις περάσει τα 27 σε ηλικία) ευελπιστεί πως η ώρα της εκκλησίας δεν αργεί. Για εμάς τις κόρες βέβαια δεν ισχύει το ίδιο.

-Κανένα εγγονάκι θα δω;: Και η ερώτηση αυτή συνεχίζει με την ατάκα « Η φίλη μου η Μαρία έχει ήδη δύο και εγώ ακόμα περιμένω». Εννοείται, πως μόλις ξεπερνά την αγωνία του γάμου, έπεται αυτή της... εγκυμοσύνης.

-Σε πήρα 5 φορές στο κινητό και νόμιζα πως κάτι... έπαθες: Οι αναπάντητες κλήσεις της μαμάς είναι ανεκτίμητες. Στην πρώτη αναπάντητη παραμένει cool από τη δεύτερη όμως και ύστερα αρχίζει να σκέφτεται πως ίσως είσαι στα εξωτερικά ιατρεία κάποιου νοσοκομείου ή κάποιος σου έχει κάνει κακό. Καλά όσο για τις στιγμές που βρίσκει το κινητό σου κλειστό; Βιώνει μικρούς «θανάτους».

Και όσο, λοιπόν, οι φράσεις της αυτές σε εκνευρίζουν στην καθημερινότητά μας, στα μάτια σου είναι ακόμα πιο... μοναδική.

Χρόνια πολλά μαμά, Χρόνια πολλά ελληνίδες μανούλες!