Έξυπνα tips καθαρισμού για να προσφέρεις στα μικρά σου ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Έξυπνα tips καθαρισμού για να προσφέρεις στα μικρά σου ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά που με «πλημμυρίζει» τις στιγμές που παρατηρώ τα μικρά μου να παίζουν στο σαλόνι, καθώς και τις φορές που με καλούν να λάβω και εγώ μέρος στο παιχνίδι τους.

Μπορεί το πρόγραμμά μου να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο τις καθημερινές όμως, δεν χάνω την ευκαιρία να «ξεκλέβω» μία ώρα κάθε μέρα, για να τη μοιραστώ μαζί τους. Και ειλικρινά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρεθούμε εγώ και εκείνα μαζί σε κάποιο δωμάτιο, για να σκαρφιστούμε συνωμοτικά μια νέα σπιτική… περιπέτεια, η οποία θα μετατρέψει το σπίτι μας σε ένα φανταστικό μέρος, το οποίο δεν υπάρχει στον χάρτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που φροντίζω να καθαρίζω σχολαστικά κάθε γωνία του σπιτιού μου. Επειδή γνωρίζω καλά πως το σπίτι είναι οι στιγμές, η οικογένεια, οι άνθρωποί μου, δηλαδή ό,τι πολυτιμότερο έχω στον κόσμο. Και αν θέλω να απολαμβάνω ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού με τα μικρά μου, χρειάζεται πρώτα να πραγματοποιήσω όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μετατρέψω το σπίτι μας σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον, το οποίο θα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε με ασφάλεια ο ένας την παρέα του άλλου.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό του σπιτιού μου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά έξυπνα tips, τα οποία θα διαμορφώσουν το σπίτι σου σε ένα ασφαλές και καθαρό «καταφύγιο», για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

#1 Πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο ξεσκόνισμα με τη σωστή στρατηγική

Να θυμάσαι πως ένα καλό, ολοκληρωμένο ξεσκόνισμα είναι «το άλφα και το ωμέγα» για ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα από κάποια πιθανή έξαρση αλλεργίας στην σκόνη. Για να είσαι σίγουρη πως δεν θα ξεχάσεις κάποια επιφάνεια, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσεις το ξεσκόνισμα με… στρατηγική, δηλαδή ξεκινώντας από τα ψηλά προς τα χαμηλά. Για παράδειγμα, ξεκίνα πρώτα από τα φωτιστικά ή τα ράφια και σταδιακά, άρχισε να κατεβαίνεις προς τα κάτω, τινάζοντας στρώματα, σκεπάσματα, ριχτάρια, μαξιλάρια, ξεσκονίζοντας οικιακές συσκευές, μικροαντικείμενα και τέλος, ολοκλήρωσε τη διαδικασία σκουπίζοντας με την ηλεκτρική σκούπα κάθε γωνία του σπιτιού σου.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr