Η ιστορία της μαγειρίτσας και πώς θα την ετοιμάσεις παραδοσιακά

Η ιστορία της μαγειρίτσας και πώς θα την ετοιμάσεις παραδοσιακά

Η μαγειρίτσα δεν έχει επιλεχθεί τυχαία ως το κυρίως πιάτο της Ανάστασης.

Αν υπάρχει μία γεύση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γιορτή του Πάσχα, αυτή είναι η γεύση της μαγειρίτσας, του παραδοσιακού φαγητού που γνώρισες από τη μητέρα σου και εκείνη κληρονόμησε από τη γιαγιά σου, ενός διαχρονικού πιάτου που έχει «σφραγίσει» γευστικά μερικές από τις πιο όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις σου. Ωστόσο, παρότι πρόκειται για ένα πιάτο που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις, πιθανότατα δεν γνωρίζεις πως το πιο αγαπημένο πασχαλινό φαγητό, είναι ένα πιάτο που εκτός από νόστιμα συστατικά, «κρύβει» και αρκετούς συμβολισμούς...

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr