Αμάν, η εφορία!

Αμάν, η εφορία!

Η πρωινή ενημέρωση στα κανάλια, ξέρει το νταλκαδάκι μας. Το θέμα μας είναι το φορολογικό. Τα ρεπορτάζ αμείλικτα! Η πραγματικότητα οδυνηρή. Οι δημοσιογράφοι – παρουσιαστές να ξέρουν τι συμβαίνει αλλά η Εφορία όχι. «Οι αποφάσεις παίρνονται σε κάποιο γραφείο στον έβδομο χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στον κόσμο» λέει το πρωί ο Οικονόμου.

Λίγες ώρες μετά, σε μια ουρά στην Εφορία περιμένω να κάνω τις δόσεις από 3 σε 7, μπας και μπορέσω να ξεχρεώσω αλλά χωρίς να ζω φυσικά. Η φορολογία αφορά στο πέρισυ που η οικονομική μου κατάσταση και εμένα και άλλων ήταν αλλιώς. Το τώρα μου είναι στα πιο κάτω μάλλον απ τα όρια της φτώχειας. Ανέκδοτο η ερώτηση της εφοριακού, αν έχω πιστωτική κάρτα να τα βάλω εκεί, που δεν έχω αλλά και να είχα θα πλήρωνα και επιπλέον τόκο στο πλαστικό χρήμα; Εν τω μεταξύ, στις 31 πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις αλλά ουρές στις εφορίες οι Έλληνες για να πληρώσουν!
Είδατε; Ευρώπη γίναμε επιτέλους! Δεν αφήνουμε τίποτα για την τελευταία στιγμή!

(σ.σ: αυτούς που πάντα την γλιτώνουν, χέρι πότε θα τους βάλουν; Μια λίστα που υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών ποτέ θα δημοσιοποιηθεί; Τους προστατεύουμε κιόλας; Αυτούς; Και όχι τους μεροκαματιαρήδες που περιμένουν ουρές για να πληρώσουν;)