Ελληνίδες ταξιδεύουν στην Ιταλία για να βγουν στην πορνεία!

Ελληνίδες ταξιδεύουν στην Ιταλία για να βγουν στην πορνεία!

Απίστευτο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας 

Τελικά τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας δειχνουν να έχουν πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις στην κοινωνία, πέρα από την ανεργία, την οικονομική ανέχεια, την αύξηση της εγκληματικότητας. Μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής οι συνέπειες των τελευταίων, και ειδικά της ανέχειας που προκαλείται από την παρατεταμένη, συχνά, ανεργία έχουν οδηγήσει αρκετούς σε κινήσεις και "λύσεις" πρωτάκουστες, που, όχι λίγες φορές, φαντάζουν απελπισίας.

Το πιο συχνό φαινόμενο είναι η μετανάστευση. Ενίοτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, καθώς η απελπισία οδηγεί αρκετούς στο να φύγουν για μια ξένη χώρα χωρις καν προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει εργασία ή κατοικία. Κάποιοι τα καταφέρνουν, άλλοι πάλι όχι.
Ένα φαινόμενο το οποίο δεν είχαμε, μέχρι σήμερα, ξανακούσει ήταν αυτό της μετανάστευσης για... εκπόρνευση!

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, σε πρόσφατο άρθρο της - έρευνα, στοιχειοθετεί πως Ελληνίδες ταξιδεύουν στην Ιταλία για να γίνουν πόρνες.
Το άρθρο ξεκινά αρκετά σοκαριστικά:

"Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, την Ηπειρο, δύο βήματα από το αλβανικά σύνορα. Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία".

Περιγράφει δηλαδή κατάσταση που ζούσαμε τις τελευταίες δυο περίπου δεκαετίες στην Ελλάδα, αλλά με γυναίκες από την Αφρική ή τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Οι αποδείξεις που παρέχει η εφημερίδα δεν είναι τίποτε λιγότερο από μαρτυρίες αστυνομικών οι οποίοι έχουν εντοπίσει και συλλάβει εκδιδόμενες συμπατριώτισσές μας, κυρίως στη Ρώμη, αλλά και σε κάποιες μικρότερες πόλεις της επαρχίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας υπεύθυνος της Αστυνομίας της Ρώμης: "Δεν ξέρουμε αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα, χωρίς διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν τις εκμεταλλεύονται εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που είναι από τα ισχυρότερα κυκλώματα πορνείας στην Ιταλία."

Η εγγύτητα και η ευκολία της πρόσβασης μέσω Μπάρι και Μπρίντεζι, κυρίως, κάνει την υπόθεση της μετακίνησης για τις γυναίκες αυτές προς την γειτονικής χώρα ιδιαιτέρως απλή.

Περιμένουμε να δούμε σε ποια σημεία εξαθλίωσης μπορούμε να οδηγηθούμε ακόμα.

πηγή: www.ilmessaggero.it