Bill Hicks: Η προσωπικότητα και οι θρυλικές ατάκες που έμειναν στην ιστορία!(βίντεο)

Bill Hicks: Η προσωπικότητα και οι θρυλικές ατάκες που έμειναν στην ιστορία!(βίντεο)

Ο stand up comedian που τόλμησε να ταράξει τα νερά

Bill Hicks (16 Δεκεμβρίου, 1961 - 26 Φεβρουαρίου 1994). Μικρό όνομα, μεγάλη ιστορία και υπέρμετρη σκηνική παρουσία με λόγο που έκοβε σαν ξυράφι. Ένας Chomsky with dick jokes, όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του αυτοσαρκαζόμενος, ο οποίος σημάδεψε ανεξίτηλα την stand up comedy σκηνή. Είχε πει πολλάκις ότι επιθυμούσε να γίνει cowboy και να μάχεται υπέρ του καλού και του δίκαιου στον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μισάνθρωπος μιας και δεν του άρεσε- κάτι που δήλωνε περίτρανα- να βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Ακόμη και τους θεατές του ή τους ίδιους τους fan, τους 'έκραζε' και δεν τους άφηνε σε χλωρό κλαρί.

Ένας απολιτικοποίητος πολιτικοποιημένος που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, τολμούσε να αμφισβητεί τα αμερικανικά ιδεώδη, να απαξιώνει τον πόλεμο τόσο στο Βιετνάμ όσο και στο Ιράκ και να επαναπροσδιορίζει με καυστικό χιούμορ έννοιες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία. Μισούσε τον εθνικισμό, τον καταναλωτισμό, το δήθεν. Ο Hicks ήταν ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος απέναντι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά μιας και ο ίδιος είχε μακρά και μεγάλη εμπειρία. Είχε δεχτεί επιθέσεις τόσο λεκτικές όσο και σωματικές ενώ ήταν ο αγαπημένος των ραδιοτηλεοπτικών συμβουλίων. Οι περισσότερες μεταδόσεις των show του και οι εμφανίσεις του σε εκπομπές λογοκρίνονταν!

Μια φυσιογνωμία σκοτεινή που προκαλλούσε το γέλιο ή και το κλάμα- αν κανείς προχωρούσε σε βαθύτερη συνειδητοποίηση των λεγόμενών του...

Δεν του άρεσαν οι άνθρωποι, μα ούτε και τα παιδιά- ενώ χαρακτήρισε την έκτρωση δικαίωμα, επιτιθέμενος στην πεποίθηση πως η γέννηση ενός παιδιού είναι κάτι ξεχωριστό. Πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας (νεότατος) ενώ ήταν μανιώδης καπνιστής. Πάρτε μία δυνατή γεύση στο βίντεο που ακολουθεί!

Μερικές από τις πιο δυνατές του ατάκες είναι:

  • Θαύμα είναι να μεγαλώσεις ένα παιδί που θα βγάζει τον σκασμό μέσα σ'ένα θέατρο.
  • - Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Ποτέ δεν έγινε πόλεμος!

- (ο ίδιος) Μα γιατί το λες αυτό, Μπιλ;

- Γιατί πόλεμος είναι όταν δύο στρατοί πολεμούν... (γέλια) οπότε νομίζω... μπορούμε να συμφωνήσουμε... δεν ήταν ακριβώς πόλεμος...

  • Για να δούμε λίγο τον κατάλογο των θυμάτων. Ιρακ, εκατόν πενήντα χιλιάδες. Η.Π.Α., εβδομήντα εννέα. (γέλια) Εβδομήντα εννέα; Δηλαδή αν είχαμε στείλει ογδόντα τύπους όλους κι όλους πάλι θα είχαμε κερδίσει;
  • Είμαι stand-up κωμικός και ποιητής, γι'αυτό ό,τι δεν βγάλει γέλιο πάει να πει πως ήταν ποίημα...
  • Όλοι πληρώνουμε τη ζωή με θάνατο γι αυτό όλο το ενδιάμεσο πρέπει να είναι δωρεάν.
  • Το να βλέπεις τηλεόραση είναι σαν να βάφεις με μαύρο σπρέυ το τρίτο σου μάτι...
  • Η ζωή δεν είναι παρά ένα όνειρο κι εμείς η φαντασίωση του εαυτού μας!
  • Πάντα είναι αστείο μέχρι να πληγωθεί κάποιος. Μετά είναι απλά γελοίο.
  • Δεν είμαι πια μανιώδης καπνιστής. Κάνω μόνο 2 αναπτήρες τη μέρα!
  • Τα παιδιά είναι πιο έξυπνα από εμάς. Και να σας πω γιατί; Κανένα παιδί δεν εργάζεται και κανένα παιδί δεν κάνει παιδιά!
  • Το κάψιμο της σημαίας... αυτό κι αν έφερε στην επιφάνεια κάποια καθυστερημένα συναισθήματα.

    - Φίλε... ο πατέρας μου πέθανε για αυτή τη σημαία!
    - Αλήθεια; Εγώ την αγόρασα τη δική μου.
    - Φίλε... ο πατέρας μου πέθανε στον πόλεμο της Κορέας, για αυτή τη σημαία!
    - Τι σύμπτωση! Η δική μου φτιάχτηκε στην Κορέα...

    Ο πατέρας του δεν πέθανε για μια σημαία... η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί. Πέθανε για αυτό που η σημαία αντιπροσωπεύει, δηλαδή: το δικαίωμα να μπορείς να κάψεις τη γ***μένη τη σημαία!

Διαβάστε ακόμη:

Η κατάρα του Χριστού: Ποια ήταν η κατάληξη των ηθοποιών που υποδύθηκαν το Θεάνθρωπο;

Τα άγνωστα, ενδιαφέροντα και... παράξενα που δεν ξέρατε για το Πάσχα!