Eleanor Roosevelt:Η γυναίκα που επαναπροσδιόρισε τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική γίνεται κούκλα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Eleanor Roosevelt:Η γυναίκα που επαναπροσδιόρισε τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική γίνεται κούκλα

Μια ιστορική προσωπικότητα αποτελεί το νέο role model της Barbie.

Μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα γίνεται πρότυπο για μια νέα γενιά κοριτσιών.

Όλες οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν με την πίστη ότι μπορούν κάποια στιγμή να γίνουν πραγματικότητα. Και αυτό το γνώριζε πολύ καλά η Eleanor Roosevelt. Ως δια βίου υπέρμαχος του ανθρωπισμού, ήταν η γυναίκα που επαναπροσδιόρισε με το έργο της τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική και τη δημόσια ζωή. Μέσα από τον δημόσιο ρόλο της στην κοινωνία χρησιμοποίησε τη «φωνή» της για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει γυναίκες (αλλά και άντρες) να βρουν το θάρρος να μιλήσουν για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, σε μια εποχή που τα πάντα ήταν ταμπού.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, γίνεται στις ημέρες μας ένα role model, μια κούκλα που θα εμπνεύσει τα μικρά κορίτσια. Τώρα λοιπόν, σχεδόν 60 χρόνια από τον θάνατό της, η μεγάλη εταιρία παιχνιδιών Mattel θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στη σπουδαία αυτή γυναίκα. Με το hastag #YouCanBeAnything, η Barbie υπενθυμίζει στα κορίτσια ότι η φωνή τους έχει σημασία.

H Eleanor Roosevelt γίνεται μέρος της σειράς «Inspiring Women» ούσα η μόνη Πρώτη Κυρία που αποκτά κούκλα με το όνομά της. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την πρώην Πρώτη Κυρία Eleanor Roosevelt στη σειρά Barbie Inspiring Women και να ρίξουμε φως στο πώς η επιμονή της ως πρωταθλήτρια των πολιτικών δικαιωμάτων επηρέασε όλον τον κόσμο», δήλωσε η Lisa McKnight, Αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Η νέα συλλογή έρχεται σε μια στιγμή που η ανάγκη για στήριξη όλων των γυναικών και η ενδυνάμωσή τους στην κοινωνία είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

rousvelt

Η Eleanor Roosevelt υπηρέτησε το αμερικανικό έθνος ως Πρώτη Κυρία από το 1933 έως το 1945 κατά τη διάρκεια της προεδρίας του συζύγου της, Προέδρου Franklin D. Roosevelt. Συνδέθηκε με το κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που είχε σε μια εφημερίδα των ΗΠΑ ξεπερνώντας έτσι τον παραδοσιακό ρόλο της Πρώτης Κυρίας. Υπηρέτησε επίσης ως διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών και υπήρξε μεγάλη υπέρμαχος των ανθρωπιστικών δικαιωμάτων ακόμα και όταν τελείωσε η θητεία του συζύγου της στον Λευκό Οίκο.

Η κούκλα Eleanor Roosevelt είναι ντυμένη με ενα floral φόρεμα, έχει ένα μαργαριταρένιο κολιέ στο λαιμό και στα μαλλιά φορά ένα μαύρο καπέλο.

«Η Eleanor Roosevelt ήταν μια από τις πιο σημαντικές Πρώτες Κυρίες στην ιστορία. Ήταν έντονη υπέρμαχος της ειρήνης, της φυλετικής δικαιοσύνης και των πολιτικών δικαιωμάτων. Ένθερμη πολιτική σύμβουλος και ακούραστη πρωταθλήτρια της ισότητας των γυναικών και των οικονομικών ευκαιριών, αφιέρωσε πραγματικά τη ζωή της για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο και πιο δίκαιο», δήλωσε η Jennifer Herrera, αντιπρόεδρος εξωτερικών υποθέσεων του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας των Γυναικών.

Η σειρά «Inspiring Women» της Barbie περιλαμβάνει επίσης την ποιήτρια, συγγραφέα και ακτιβίστρια, τη Δρ. Μάγια Αγγέλου, καθώς και εννέα άλλες σπουδαίες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των Billie Jean King, Ella Fitzgerald, Florence Nightingale, Susan B. Anthony, Amelia Earhart, Katherine Johnson και Frida Kahlo.

Δες την κούκλα...