Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη

Γι αυτό κάντε ένα διάλειμμα και παρακολουθήστε μία από τις αγαπημένες μας ταινίες για... δουλειά.

nine_to_five
polithrona_gia_dyo
clerks
radevou_ston_aera
ergazomeno_koritsi
the_apartment



Nine to Five (1980, σκηνοθεσία Colin Higgins)


H απόλυτα αγαπημένη μας ταινία για εργασιακές σχέσεις είναι αυτή η κλασική, πια, απεικόνιση της επαγγελματικής καθημερινότητας τριών γυναικών που θέλουν να εκδικηθούν το αντιπαθητικό, σεξιστικό και υποκριτικό αφεντικό τους. Η Jane Fonda, η Lily Tomlin και η Dolly Parton δίνουν ρεσιτάλ και το «9 to 5» παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες όλων των εποχών. Μια τηλεοπτική σειρά και μια θεατρική παράσταση, το 2009, με πρωταγωνίστρια την Dolly Parton ήταν η συμπληρωματική «κληρονομιά» της αγαπημένης μας κωμωδίας.



Πολυθρόνα για Δύο (1983, σκηνοθεσία John Landis)

Τι γίνεται όταν αλλάξουν θέσεις και ζωές ένας ευκατάστατος χρηματιστής και ένας άστεγος; Ο Dan Akroyd και ο Eddie Murphy πρωταγωνιστούν στην σύγχρονη, κωμική εκδοχή της ιστορίας που μοιάζει εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Mark Twain «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός», του 19ου αιώνα και κάνουν ακόμα τους θεατές να κλαίνε από υα γέλια με τις περιπέτειές τους. Για τις ερμηνείες τους στην ταινία κέρδισαν τα Όσκαρ Β' Ανδρικού και Β' Γυναικείου ρόλου ο Denholm Eliott και η Jamie Lee Curtis αντιστοίχως ενώ η ταινία ήταν υποψήφια για πολλές Χρυσές Σφαίρες.



Clerks. (1994, σκηνοθεσία: Kevin Smith)

Μια από τις διασημότερες αμερικάνικες ανεξάρτητες παραγωγές, γυρισμένη στο κατάστημα όπου ο σκηνοθέτης της Kevin Smith δούλευε στην πραγματική του ζωή είναι, πλέον, κλασική. Η ζωή των υπαλλήλων ενός μικρού μπακάλικου και τα παράξενα που τους συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αφόρητα πληκτικής εργασιακής ημέρας τους κόστισε ελάχιστα και απέφερε στον σκηνοθέτη της κέρδη τριών εκατομμυρίων δολαρίων και το έναυσμα για μια επιτυχημένη καριέρα.



Ραντεβού στον αέρα (2009, σκηνοθεσία: Jason Reitman)

Πώς θα σας φαινόταν αν ο George Clooney σας ανακοίνωνε την απόλυσή σας προσπαθώντας να σας χρυσώσει το χάπι; Όχι λιγότερο επώδυνο, ε; Η ταινία παρακολουθεί την ζωή του Ryan Bingham, ενός ανθρώπου επιφορτισμένου να φέρει εις πέρας αυτό το δυσάρεστο έργο της απόλυσης, ο οποίος ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και ως αποτέλεσμα των διαρκών μετακινήσεών του έχει «απολυθεί», με την σειρά του, από την προσωπική του ζωή. Η ταινία κέρδισε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ αλλά δεν κέρδισε σε καμία κατηγορία.



Εργαζόμενο Κορίτσι (1988, σκηνοθεσία: Mike Nichols)

Μια ρομαντική κομεντί που κερδίζει λίγη έξτρα γλύκα από την Melanie Griffith, μετρ του είδους, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που πραγματεύεται τις δύσκολες ισορροπίες των μεγάλων αφεντικών σε corporate περιβάλλοντα και, φυσικά, τα ρομάντζα που εκτυλίσσονται παραλλήλως. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία ενώ τόσο η Melanie Griffith όσο και η Sigourney Weaver προτάθηκαν για Όσκαρ και παρόλο που δεν το κέρδισε καμιά τους έφυγαν και οι δυο τους με τις Χρυσές Σφαίρες την ίδια χρονιά.



The Apartment (1960, σκηνοθεσία: Billy Wilder)

Billy Wilder στην σκηνοθεσία, Jack Lemon και Shirley Mc Laine στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν το χαμόγελό μας σε αυτήν την κλασική ρομαντική κομεντί του 1960. Το διαμέρισμα του υπαλλήλου που θέλει να ανέλθει επαγγελματικά γίνεται η ερωτική φωλίτσα των προϊσταμένων του και το background για πολλά πολλά κωμικά σκηνικά που συμβαίνουν μέσα από τη μοναδική ματιά του σκηνοθέτη της ταινίας.

The Apartment, 1960, Billy Wilder