Γίνετε καλύτεροι ακροατές στη δουλειά και επωφεληθείτε

Γίνετε καλύτεροι ακροατές στη δουλειά και επωφεληθείτε

Εντυπωσιάστε αφεντικά και συναδέλφους με τις παρεμβάσεις και τις ιδέες σας

Το να είστε καλή ακροατής στη δουλειά είναι κάτι παραπάνω από το να ακούτε απλώς αυτά που σας λένε οι συνάδελφοί σας. Έχει να κάνει και με την προσπάθεια που καταβάλλετε να κατανοήσετε και να συγκρατήσετε λεπτομέρειες αυτών που λένε και, στη συνέχεια, να μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παρατηρήσεις και παρεμβάσεις. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι να μάθετε να ακούτε καλύτερα.

Απομακρύνετε ό,τι σας αποσπά την προσοχή
Αντί να νιώθετε την ανάγκη να τα κάνετε όλα, απομακρύνετε από το οπτικό σας πεδίο το κινητό σας, και τις άλλες συσκευές και επικεντρωθείτε στο να κρατήσετε σημειώσεις. Αν χρησιμοποιείτε laptop κλείστε την σελίδα με το mail σας. Βγάλτε τις άλλες σκέψεις από το μυαλό σας και ακολουθείστε με προσοχή την σκέψη του ομιλητή

Μην διακόπτετε
Όταν ακούτε, προσπαθείστε να μην διακόπτετε τον συνομιλητή σας, ακόμα κι αν νιώθετε ότι έχετε κάτι σημαντικό να μοιραστείτε. Σημειώστε τις σκέψεις και τις ιδέες σας μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα να τις εκφράσετε. Κάντε έξυπνες, σχετικές με το θέμα ερωτήσεις και μοιραστείτε τις ιδέες σας με ξεκάθαρο, συγκεκριμένο τρόπο.

Χρησιμοποιείστε το σώμα σας
Παραμείνετε συγκεντρωμένη γέρνοντας προς τον συνομιλητή σας και κουνώντας καταφατικά το κεφάλι σας. Αυτή η στάση ενθαρρύνει τον εγκέφαλό σας να συγκεντρωθεί σε αυτά που ακούει. Αν νιώσετε να αφαιρείστε κοιτάξτε τον συνομιλητή σας στα μάτια και κρατήστε σημειώσεις που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε ξανά.

Μην σκέφτεστε αυτά που έχετε να πείτε
Αντί να προσπαθείτε να βρείτε μία έξυπνη απάντηση, που δεν θα ξεχαστεί, επικεντρωθείτε σε αυτά που λέγονται. Μην ξεχνάτε ότι το να ακούσετε αυτή την στιγμή είναι το σημαντικότερο- όχι να εντυπωσιάσετε με τις έξυπνες παρατηρήσεις σας.

Διαβάστε ακόμα:
Δείτε τη δουλειά σας θετικά και οργανωθείτε!
Βιογραφικό: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
6 λόγοι για τους οποίους δεν βγάζετε περισσότερα χρήματα