Τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο

Τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο

Οι αφανείς ήρωες της πυρηνικής απειλής στη Fukushima, στατιστικά δεν κάνουν επικίνδυνο επάγγελμα.

Όπως όλοι γνωρίζετε, στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi βρίσκονται αυτή τη στιγμή γύρω στους 50 εργάτες, οι οποίοι εργάζονται με αυτοθυσία προκειμένου να σώσουν τη χώρα τους από μία τραγική πυρηνική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, ρισκάρουν τη ζωή τους, τόσο το παρόν όσο και το μέλλον της, επιλέγοντας να βρίσκονται στο πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου, δουλεύοντας πυρετωδώς. Κάποιοι από αυτούς χάθηκαν, κάποιο μπαίνουν σιγά σιγά στο νοσοκομείο και αρκετοί παρατηρητές δηλώνουν πως όλοι όσοι έχουν μείνει οδεύουν προς το βέβαιο θάνατο.

Ωστόσο, το επάγγελμά τους ΔΕΝ είναι στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οικοδόμοι κάνουν πιο επικίνδυνο επάγγελμα, όπως επίσης και οι φορτηγατζήδες. Οι εργάτες σε βιομηχανίες και οι σκουπιδιάρηδες βρίσκονται σε εξίσου κακή μοίρα, αλλά προφανώς είναι στην κορυφή της λίστας επειδή τα εργατικά ατυχήματα στον τομέα τους συμβαίνουν πολύ πιο συχνά, ενώ σε πυρηνικά εργοστάσια –ευτυχώς για εμάς- όχι τόσο συχνά. Ακολουθεί το top 10 των πιο επικίνδυνων επαγγελμάτων:

1. Οικοδόμοι

2. Φορτηγατζήδες

3. Εργάτες σε βιομηχανίες

4. Σκουπιδιάρηδες

5. Εργάτες στην κατασκευή του σκελετού ουρανοξυστών

6. Κατασκευαστές στεγών

7. Κτηνοτρόφοι/βοσκοί/ραντσιέρηδες

8. Πιλότοι και μηχανικοί αεροσκαφών

9. Υλοτόμοι και σχετικοί εργάτες

10. Ψαράδες και σχετικοί εργάτες