Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στην Ιαπωνία

Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στην Ιαπωνία

Πράγμα το οποίο γνωρίζαμε, αλλά ευχόμασταν να παύσει για λίγο, μέχρι τουλάχιστον να ανακάμψει στοιχειωδώς η χώρα από το τσουνάμι.

Συγκεκριμένα, μόλις χθες σημειώθηκε ένας ακόμη σεισμός της τάξεως των 5,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, ταράζοντας κι άλλο τα κατάμαυρα νερά της χώρας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην επαρχία της Fukushima, στην οποία ήδη επικρατεί ένας πελώριος χαμός λόγω του πυρηνικού εργοστασίου που τον τελευταίο μήνα έχει ακατάπαυστη διαρροή ραδιενέργειας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρξε κάποια προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ούτε και τσουνάμι.

Από την πλευρά της η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Fukushima έχει εδώ και μερικές μέρες ζητήσει την εκκένωση του σταθμού. Ωστόσο, μολονότι η εντολή επαναλήφθηκε μετά τον τελευταίο σεισμό, οι εργαζόμενοι που είχαν παραμείνει εκεί, προσπαθώντας να σώσουν –όσο μπορούν- την κατάσταση και να αποτρέψουν ένα πολύ πιθανό πυρηνικό ολοκαύτωμα, παραμένουν και δεν εκκενώνουν το χώρο.