Beecome a Friend: Γιατί η μέλισσα είναι η πολύτιμη φίλη που θέλουμε να έχουμε πάντα στη ζωή μας

Beecome a Friend: Γιατί η μέλισσα είναι η πολύτιμη φίλη που θέλουμε να έχουμε πάντα στη ζωή μας

Εάν υπάρχει ένα πλάσμα πάνω στον κόσμο, το οποίο είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένο, αυτό είναι σίγουρα η μέλισσα. Παρότι το μέλι που παράγει εντάσσεται από πολύ νωρίς στη διατροφή μας, μάθαμε πως όταν μία μέλισσα πλησιάζει πετώντας προς το μέρος μας, καλό είναι να την αποφεύγουμε, αφού η επαφή μαζί της, μπορεί να εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε, είναι πως η ακούραστη «βασίλισσα» του ζωικού βασιλείου, παίζει αξιοσημείωτο ρόλο, όχι μόνο στη διατροφή μας, αλλά και στον εύρυθμο κύκλο ζωής του πλανήτη. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια;

Για να μπορέσουμε βέβαια να το κάνουμε αυτό, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε πρώτα, πόσα πολλά θα στερηθούμε εάν χαθεί αυτή την «πολύτιμη» φίλη από τη ζωή μας. Η μέλισσα είναι ένα ζώο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν δικό του κόσμο που θυμίζει αρκετά τον δικό μας, με τη διαφορά πως εκείνες το έκαναν πριν εμφανιστούμε εμείς στη Γη, ενώ ανέκαθεν ήταν πολύ πιο οργανωμένες και ενωμένες μεταξύ τους! Έχουν δημιουργήσει δικούς τους κανόνες, τελετουργίες και ισχυρές αποικίες, ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία που τους έχει δοθεί, δηλαδή την επικονίαση, που αφορά στη συλλογή και τη μεταφορά της γύρης από λουλούδι σε λουλούδι, στην οποία εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος από την παραγωγή φρούτων και λαχανικών που απολαμβάνουμε στα γεύματά μας!

Εάν αναρωτιέστε πώς κατάφερα να συλλέξω τις παραπάνω πληροφορίες, αρκεί να εκμυστηρευτώ ότι το Beecome a Friend, είναι η πλατφόρμα που περιλαμβάνει όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε, για να προστατεύσουμε την «πολύτιμη» φίλη μας και να τη μάθουμε καλύτερα!

ph1

Πώς θα στηρίξεις το Beecome a friend;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε πως η εξαφάνιση της μέλισσας θα προκαλέσει μία σοβαρή επιβάρυνση, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του οικοσυστήματος αλλά και στην υγεία μας, αφού μαζί με αυτή και το μέλι, θα χαθούν πολλά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την προσπάθεια που κάνει το Μέλι Αττική μέσα από το Beecome a Friend, η οποία μας παροτρύνει να δράσουμε ενάντια σε αυτή την απειλή, μέσα από τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά και τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος, που θα ενισχύει την ανάπτυξή τους. Όσες από εμάς, λοιπόν, ασχολούμαστε εντατικά με την κηπουρική και διαθέτουμε τον ανάλογο χώρο στο σπίτι μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο μπαλκόνι, τον κήπο ή τη βεράντα μας, λουλούδια όπως ο κατιφές, η ζίνια και η τριανταφυλλιά ή αρωματικά φυτά όπως το αγιόκλημα, η μέντα, το θυμάρι και η λεβάντα, τα οποία θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους, βοηθώντας εμάς, αλλά και τον πλανήτη να «αναπνέει» καλύτερα.

ph2

Μία πολύτιμη «σύμμαχος» για την υγεία μας

Η παρουσία της μέλισσας στη ζωή μας, εκτός από μία αναγκαία προϋπόθεση για τη συνέχεια του πλανήτη, αποτελεί βασικό κριτήριο για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη μίας διατροφής υψηλής θρεπτικής αξίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως σε εκείνες οφείλουμε έναν από τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» του οργανισμού μας, δηλαδή το μέλι που αποτελεί μία «πλούσια» πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ένζυμα. Ήδη από τα αρχαία χρόνια, μέσα από συγγράμματα του Ιπποκράτη, γίνεται λόγος για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού στην υγεία του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως ειδικότερα την παρούσα περίοδο, που στην ατμόσφαιρα καραδοκούν... «αόρατοι» εισβολείς για την υγεία, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στη διατροφή μας, αφού η ιδιαίτερη σύστασή του δημιουργεί μία ισχυρή «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό σύστημα. Κι όμως, αρκεί μία κουταλιά μέλι, για να ανακουφιστούμε από τον επίμονο βήχα, να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από μικροοργανισμούς και μύκητες που απειλούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του και μέσω της αντιοξειδωτικής δράσης του, να παρεμποδίσουμε τη δημιουργία ελευθέρων ριζών αλλά και την εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται άμεσα με αυτές.

ph3

Κλείνοντας, για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τον «μύθο» που θέλει τη μέλισσα να είναι περισσότερο «εχθρός» παρά «φίλη» μας, είναι αναγκαίο πρώτα από όλα να τη γνωρίσουμε. Αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη δική μας ζωή, θα έχουμε τα κίνητρα που χρειαζόμαστε για να αναλάβουμε άμεσα δράση! Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επισκεφθούμε σήμερα κιόλας την πλατφόρμα Beecome a Friend, κάνοντας έτσι την πρώτη κίνηση για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας, με μία εξαιρετικά «πολύτιμη» φίλη!