Το μυστικό που μπορεί να κάνει τη μπαταρία του κινητού σου να κρατήσει έως και 3 μήνες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το μυστικό που μπορεί να κάνει τη μπαταρία του κινητού σου να κρατήσει έως και 3 μήνες

Μπορεί πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο;

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως σε λίγα χρόνια από τώρα θα χρειάζεται να φορτίζεις το κινητό σου μόλις τέσσερις φορές το χρόνο; Τέλειο αλλά και περίεργο έτσι δεν είναι; Φανταζόμαστε ήδη ποια μπορεί να είναι η αντίδρασή σου, γι’ αυτό θα σου πούμε πως δεν όλο αυτό δεν απέχει και πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Όλα περιτριγυρίζονται γύρω από ένα υλικό που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των κινητών συσκευών και ονομάζεται «μαγνητοηλεκτρικό πολυφαιρικό» και ενισχύει κατά πολύ τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan και του Πανεπιστημίου του Cornell πρωτοπορούν με αυτό το νέο υλικό και μας δηλώνουν ξεκάθαρα πως πρόκειται να φορτίζουμε το κινητό μας κάθε τρεις μήνες.

Αυτό το υλικό είναι μια λεπτή πολική μεμβράνη, η οποία μπορεί να αλλάξει μεταξύ θετικού και αρνητικού χρησιμοποιώντας ένα μικρό παλμό ενέργειας. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως τα κινητά μας θα χρειάζονται πολλή λιγότερη ενέργεια για να φορτίσουν πλήρως και θα σε ενημερώνει πως η μπαταρία του εξαντλείται έπειτα από λίγους μήνες και όχι μετά από λίγες ώρες.

Βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε 13 χρονάκια ακόμη, μιας και οι ερευνητές αναφέρουν πως το υλικό αυτό δεν θα είναι έτοιμο προς χρήση πριν το 2030. Εντάξει μπορεί να ακούγονται πολλά, όμως δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αναφέρει ο λαός και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει με αυτό.