Δεύτερο σπίτι: Η Κωτσόβολος μας εμπνέει να κάνουμε μία καλή πράξη με συσκευές που δεν χρειαζόμαστε

Δεύτερο σπίτι: Η Κωτσόβολος μας εμπνέει να κάνουμε μία καλή πράξη με συσκευές που δεν χρειαζόμαστε

Δωρίζοντας συσκευές που δεν χρειαζόμαστε σε οικογένειες που τις έχουν ανάγκη.

Αν υπάρχει κάτι που με κάνει να ανυπομονώ για τα Χριστούγεννα, αυτό είναι οι αυθόρμητες εκφράσεις ενθουσιασμού, οι οποίες «πλημμυρίζουν» με λάμψη τα πρόσωπα των αγαπημένων μου, όταν ξετυλίγουν το γιορτινό δώρο που έλαβαν από εμένα. Διότι η μεγαλύτερη χαρά των γιορτών για εμένα, δεν είναι άλλη από τη σκέψη πως με το δώρο που έδωσα σε κάποιον, έκανα ακόμη καλύτερη τη ζωή του.

Ωστόσο, εκτός από τα κοντινά μου πρόσωπα, η gift list μου κάθε χρόνο περιλαμβάνει και ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά. Περιλαμβάνει συνανθρώπους μου, τους οποίους μπορεί να μην ξέρω, αλλά είμαι σίγουρη πως με το δώρο που θα τους χαρίσω, θα τους προσφέρω μία καλύτερη ζωή.

Μία δωρεά σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που με εμπνέει με το έργο του, μία κούτα με ρούχα, τρόφιμα ή παιχνίδια, είναι οι καλές πράξεις που γεμίζουν την καρδιά μου με ελπίδα, καθώς με κάνουν να σκέφτομαι πως κάπου εκεί έξω, υπάρχει ένας άνθρωπος που χαμογελά από την καρδιά του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις ενημερώθηκα για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», την οποία πραγματοποιεί η Κωτσόβολος με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποφάσισα να γίνω μέρος της, δίχως δεύτερη σκέψη. Άλλωστε, το μόνο που χρειαζόταν να κάνω, ήταν να αξιοποιήσω -επιτέλους- το πλυντήριο ρούχων, το οποίο δεν χρησιμοποιούσα εδώ και καιρό, δίνοντάς του έναν νέο κύκλο ζωής και ένα νέο σπίτι στο οποίο θα δώσει χαρά.

Δωρίζοντας συσκευές που δεν χρειαζόμαστε σε οικογένειες που τις έχουν ανάγκη

Αρκετές από εμάς έχουμε στα σπίτια μας οικιακές συσκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε ή σύντομα θα πάψουμε να χρησιμοποιούμε. Είτε πρόκειται για το ψυγείο που σκεφτόμαστε να το αντικαταστήσουμε με ένα πιο σύγχρονο, είτε για την παλιά κουζίνα που έδωσε τη θέση της σε μία καινούργια, το σίγουρο είναι πως αυτές οι συσκευές δεν πιάνουν πλέον «τόπο», αλλά χώρο στο σπίτι μας. Την ίδια στιγμή, βέβαια, παραβλέπουμε το γεγονός πως υπάρχουν οικογένειες που στερούνται την βοήθεια που θα τους προσέφερε μία τέτοια συσκευή.

Και αυτό έρχεται να μας θυμίσει η Κωτσόβολος, μέσα από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα πολλές οικογένειες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας καλεί να προσφέρουμε μία λειτουργική συσκευή την οποία δεν χρησιμοποιούμε πλέον, αρκεί να μην έχει συμπληρώσει 10 έτη. Πιο αναλυτικά, η Κωτσόβολος αναλαμβάνει δωρεάν να παραλάβει την συσκευή από το σπίτι μας, να την ελέγξει, να τη φροντίσει και έπειτα, να την αποστείλει σε μία οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες, ώστε να της χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

1671633882626-158042733-image003.png

Το μεγαλύτερο δώρο είναι να νιώθουμε πως κάνουμε τη ζωή κάποιου άλλου καλύτερη

Τι χρειάζεται να κάνουμε, λοιπόν, για να λάβουμε το πιο σπουδαίο δώρο των γιορτών, δηλαδή τη σκέψη πως μία δική μας καλή πράξη, έκανε τη ζωή κάποιου άλλου καλύτερη; Αρχικά, θα χρειαστεί να βεβαιωθούμε πως το ψυγείο, το πλυντήριο ρούχων ή η κουζίνα που έχουμε στο σπίτι μας και δεν χρειαζόμαστε πλέον, είναι συσκευή λειτουργική και έως 10 ετών. Έπειτα, θα επικοινωνήσουμε με ένα κατάστημα Κωτσόβολος (σε μία από τις περιοχές: Αττική, Κόρινθο, Χαλκίδα, Λιβαδειά, η Θήβα και Άμφισσα) ή με το τηλεφωνικό κέντρο στο 210 28 99 999 και θα αναφέρουμε ότι θέλουμε να διαθέσουμε τη συσκευή μας για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι».

Στη συνέχεια, το προσωπικό της Κωτσόβολος θα παραλάβει δωρεάν τη συσκευή από τον χώρο μας, θα την ελέγξει, θα τις κάνει μερικές μικρές επιδιορθώσεις -αν χρειαστεί- και θα της βρει ένα νέο σπίτι με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, που την έχει πραγματικά ανάγκη. Μάλιστα, εμείς θα λάβουμε και ως επιβράβευση μία δωροεπιταγή Κωτσόβολος αξίας 30 ευρώ, την οποία μπορούμε να εξαργυρώσουμε στις επόμενες αγορές μας, οι οποίες θα ξεπερνούν τα 99 ευρώ.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο εύκολος, απλός και αποτελεσματικός τρόπος από το «Δεύτερο Σπίτι», για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά και όλο τον χρόνο. Άλλωστε, η δωρεά μίας συσκευής που δεν χρησιμοποιούμε πια, είναι μόνο η αρχή μίας σειράς πολλών καλών πράξεων, τις οποίες μπορούμε να πραγματοποιούμε όλο τον χρόνο, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος απευθύνεται -για την ώρα- σε ιδιοκτήτες συσκευών που βρίσκονται στην Αττική, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και την Άμφισσα!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr

#kotsovolos #defterospiti #kaliterizoi

Facebook: https://facebook.com/Kotsovolos/

Instagram: https://www.instagram.com/kotsovolos_greece/