Κέικ με πετιμέζι από τη Νίκη Μερκούρη

Εύκολο, ελληνικό και υγιεινό το κέικ αυτό είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση.

Υλικά
1,5 ποτήρι ελαφρύ λάδι
2 ποτήρια πετιμέζι
6 κουταλιές κοφτές μαύρη ζάχαρη
1/2 ποτήρι κανέλα βρασμένη
1 κουταλιά σόδα
4 κουταλιές τσίπουρο
Χυμός και ξύσμα πορτοκαλιών
Σουσάμι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη.
3. Συνεχίζουμε με τη βρασμένη κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιών και το τσίπουρο.
4. Και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι.
5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
6. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
7. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies