Τώρα μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο και αφράτο πασχαλινό τσουρέκι όλων με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

Τώρα μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο και αφράτο πασχαλινό τσουρέκι όλων με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
Copyright (c) 2017 rawf8/Shutterstock. No use without permission.

Κι όμως, το κλασσικό και αφράτο τσουρέκι που όλες αγαπάμε και θυμόμαστε να «πρωταγωνιστεί» στο γιορτινό τραπέζι, δεν θα μπορούσε να λείπει το φετινό Πάσχα.

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί του πλησιάζουν εκείνες οι μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλλον, θα τσιμπήσεις… κάτι παραπάνω. Τι θα έλεγες όμως αυτό το κάτι, να είναι όσο το δυνατόν πιο λαχταριστό και νόστιμο γίνεται; Το «μυστικό» είναι να επιλέξεις τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες που -όπως κάθε φορά- θα κάνουν τη διαφορά σε κάθε πιάτο.

Άλλωστε, από τα βουτυρένια κουλουράκια, μέχρι το αγαπημένο, κλασσικό πασχαλινό τσουρέκι όλων, τα υλικά είναι που «υπόσχονται» το πιο tasty αποτέλεσμα για το πασχαλινό τραπέζι. Και μιας και βάλαμε στην κουβέντα μας το πιο αφράτο και μυρωδάτο γλυκό, το οποίο συνδέεται όσο κανένα άλλο με το Πάσχα, συνέχισε να διαβάζεις και θα με θυμηθείς!

Διότι, το φετινό Πάσχα, μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις βήμα-βήμα το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους στο καθιερωμένο τραπέζι του Πάσχα. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό; Σου έχουμε την τέλεια λύση! Βάλε ποδιά και ετοιμάσου να φτιάξεις με τα χεράκια σου, το πιο γευστικό τσουρέκι με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μέλι.

Πώς θα φτιάξεις το πιο tasty πασχαλινό τσουρέκι με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μέλι!

Κι όμως, το κλασσικό και αφράτο τσουρέκι που όλες αγαπάμε και θυμόμαστε να «πρωταγωνιστεί» στο γιορτινό τραπέζι, δεν θα μπορούσε να λείπει το φετινό Πάσχα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, για να το απολαύσεις την Κυριακή του Πάσχα που πλησιάζει, είναι να τοποθετήσεις στον πάγκο της κουζίνας σου όλα τα απαραίτητα υλικά και να ακολουθήσεις μαζί μας, τα παρακάτω «βήματα».

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το μείγμα μας:

  • 3 αβγά μεσαία

  • 150 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

  • 300 γρ. μέλι αντί για ζάχαρη

  • 1/4 ποτήρι χυμό από γλυκό πορτοκάλι

  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

  • 175 γρ. γάλα χλιαρό, περίπου 30 με 35 βαθμούς Κελσίου

  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο

  • 1 και ½ φακελάκι μαγιά ξερή

  • 3 βανίλιες

  • 1 κ. γ. μαχλέπι

  • 1/2 κ. γ. κάρδαμο

  • Μία πρέζα ζάχαρη

  • Μία πρέζα αλάτι

  • 1/4 ποτήρι νερό χλιαρό, περίπου 30 με 35 βαθμούς Κελσίου

Τα υλικά για την επάλειψη:

  • Ένας κρόκος αυγού

  • 1 και ½ κ.σ. γάλα

NT_GIWTHS_Tsoyreki_@Queen.gr(revised)_html_3fa88332.png

Και τώρα, ήρθε η στιγμή να δούμε παρέα, όλα τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις για το πιο λαχταριστό τσουρέκι! Αρχικά, καλό θα ήταν να βγάλεις τα αυγά από το ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Αμέσως μετά λοιπόν, θα συγκεντρώσεις όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και πρώτα απ’ όλα θα φτιάξεις το προζύμι, βάζοντας σε ένα μπολ τη μαγιά και διαλύοντάς τη σε χλιαρό νερό. Έπειτα, προσθέτεις μία πρέζα ζάχαρη και ανακατεύεις. Ρίχνεις στη συνέχεια σταδιακά την Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, κατά προτίμηση σε τέσσερις κουταλιές της σούπας, την ανακατεύεις μέχρι να γίνει χυλός και αφήνεις το μείγμα σκεπασμένο σε ένα ζεστό μέρος με μια μεμβράνη για την υγρασία και από πάνω μια πετσέτα κουζίνας ώστε να φουσκώσει. Φρόντισε μάλιστα, για το προζύμι να χρησιμοποιήσεις μπολ διπλάσιου όγκου από αυτόν που έχει αρχικά το προζύμι.

NT_GIWTHS_Tsoyreki_@Queen.gr(revised)_html_m7d7ed79e.jpg

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ θα χτυπήσεις τα αυγά και το μέλι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν και θα προσθέσεις μετά όλα τα αρωματικά υλικά, δηλαδή το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκάλι και το κάρδαμο. Αφού ελέγξεις, αν το προζύμι που έχεις αφήσει στην άκρη έχει φουσκώσει, ρίχνεις σε αυτό, το μείγμα με το αυγό και το χλιαρό γάλα, που έχεις προηγουμένως ελαφρώς ζεστάνει, αλλά και το αλάτι. Στο τέλος, λιώνεις το βούτυρο με στόχο να έχει μέτρια θερμοκρασία και το προσθέτεις στο μείγμα. Αρχίζεις να το ζυμώνεις από έξω προς τα μέσα,με επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και μόλις η ζύμη γίνει μαλακή, γυαλιστερή και μαστιχωτή, το σκεπάζεις πάλι με μεμβράνη και πετσέτα για να παραμείνει ζεστό και το αφήνεις να φουσκώσει για δύο ώρες τουλάχιστον.

Εφόσον η ζύμη έχει φουσκώσει, είσαι σχεδόν έτοιμη για την τελική ευθεία! Ξεκινάς να πλάθεις τα τσουρέκια και να τα κάνεις πλεξούδες. Έπειτα, τα αφήνεις ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν, τα αλείφεις με τον κρόκο αυγού και το χτυπημένο γάλα και είναι επιτέλους πανέτοιμα να ψηθούν. Οπότε, τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς Κελσίου-ανάλογα τον φούρνο- και ψήνεις για περίπου 25 λεπτά.

Επιτέλους, το τσουρέκι που τόση ώρα λαχταρούσες είναι πανέτοιμο και μοσχοβολά σε όλο το σπίτι. Το μόνο που μένει, είναι να βάλεις στη μέση το κλασσικό κόκκινο αυγό και το πιο λαχταριστό τσουρέκι με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μέλι θα «κλέψει» σίγουρα τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Extra tip: Αν θέλεις να προσθέσεις κάτι για επικάλυψη, απλά πασπάλισέ το μεσουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ την ώρα που κάνεις την επάλειψη.

NT_GIWTHS_Tsoyreki_@Queen.gr(revised)_html_m7169e29f.jpg

Αυτό το Πάσχα, η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ φροντίζει για εσένα και τις πασχαλινές λιχουδιές που θέλεις να δοκιμάσεις, με όλη τη θρεπτική αξία του σιταριού. Διότι, το αφράτο και λαχταριστό τσουρέκι που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου, θα είναι η πιο γλυκιά και απολαυστική λύση για την Κυριακή του Πάσχα, που τόσο καιρό περίμενες.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο www.sintages-jotis.gr