Αυθεντικά doughnuts

Αυθεντικά doughnuts

Απολαύστε αυθεντικά doughnuts είτε πασπαλισμένα με ζάχαρη είτε βουτηγμένα στη σοκολάτα.

Υλικά
3 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γραμμάρια αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
200 ml γάλα
λάδι για το μαγείρεμα

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το μαλακωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα σιγά σιγά εναλλάξ με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ρίξτε τη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει.
5. Τυλίξτε τη σε μια διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
6. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να φτάσει στο 1 εκατοστό πάχος και με ένα φορμάκι για doughnuts κόψτε δαχτυλίδια.
7. Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, στραγγίστε και αφήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
8. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή βουτήξτε στη σοκολάτα και απολαύστε.