Γλυκό: ψητά δαμάσκηνα με κανέλα και γιαούρτι

Γλυκό: ψητά δαμάσκηνα με κανέλα και γιαούρτι

Αν σας αρέσουν τα δαμάσκηνα θα τα λατρέψετε στην ψημένη εκδοχή τους.

Υλικά
750 γραμμάρια (περίπου 10) δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, χωρίς τους σπόρους
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
2. Τοποθετήστε το δαμάσκηνα, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
3. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
4. Ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι τα δαμάσκηνα να μαλακώσουν.
5. Αφήστε τα για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
6. Μοιράστε τα δαμάσκηνα σε τέσσερα μπολ, περιχύστε τα με τους χυμούς τους και σερβίρετε τα με μια κουταλιά γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: εύκολη εκδοχή κομπόστας

Γλυκό: εύκολη πίτα με φράουλες και μούρα

Γλυκό: λαχταριστά τρουφάκια με καφέ