Λουκουμάδες με Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

Λουκουμάδες με Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

Συνταγές του ονείρου

Υλικά:
Για τη ζύμη:

500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα του φαγητού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Καρυδόψιχα και κανέλα για το γαρνίρισμα

Για τo σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό
Το χυμό ½ λεμονιού

Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Σκεπάζουμε το χυλό με ύφασμα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι και περιμένουμε να κάψει. Παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, βουτώντας κάθε φορά το κουτάλι σε νερό, για να γλιστράει ο χυλός. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Προσθέτουμε το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες και τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με λίγη κανέλλα και αλεσμένη καρυδόψιχα.