Κρέμες πορτοκαλιού με επικάλυψη καραμέλας

Κρέμες πορτοκαλιού με επικάλυψη καραμέλας

Σπάστε την καραμέλα στην επιφάνεια για να ανακαλύψετε μια υπέροχη κρέμα πορτοκαλιού από κάτω.

 

Μια υπέροχη συνταγή για κρέμες με άρωμα πορτοκαλιού μόλις με 4 υλικά.

Υλικά
Λεπτοτριμμένο ξύσμα φλούδας και χυμός ενός πορτοκαλιού
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) ζάχαρη
600 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετήστε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, τους κρόκους των αυγών και 1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει λίγο πριν το σημείο βρασμού.
3. Ανακατέψτε τη ζεστή κρέμα με το μείγμα πορτοκαλιού και μοιράστε το νέο σας μείγμα σε έξι πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 120 ml το καθένα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό μέχρι τη μέση του ύψους τους. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι τα γλυκά σας να πήξουν.
4. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσεκτικά τα φορμάκια από το νερό. Αφήστε τα 20 λεπτά να κρυώσουν και βάλτε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να «σταθούν».
5. Για την επικάλυψη καραμέλας βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη (110 γραμμάρια) με 1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερό σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να πάρει το μείγμα σας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας.
6. Αφαιρέστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και βυθίστε τη βάση του σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσετε ακαριαία τη διαδικασία μαγειρέματος. Μοιράστε την καραμέλα σας πάνω από τις κρέμες και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς και να κάνει κρούστα πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Ψημένες κρέμες καραμελέ

Ψημένες κρέμες με άρωμα βανίλιας και μοσχοκάρυδο

Λαχταριστές κρέμες με μαρμελάδα κεράσι