Μίνι πάβλοβες με φράουλες, μπανάνες και passion fruits

Έξι υλικά συνδυάζονται γρήγορα σε υπέροχες πάβλοβες.

 

Μικρές γλυκές μπουκιές μαρέγκας με σαντιγί, φέτες μπανάνες, φράουλες και passion fruits.

Υλικά
2 ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
125 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
2 passion fruits (φρούτα του πάθους)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Στρώστε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές αιχμές. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια μαρέγκα παχιά στην υφή και γυαλιστερή.
2. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάξτε βάσεις μαρέγκας (περίπου 25) πάνω στα στρωμένα με χαρτί ταψιά. Ισιώστε τες ελαφρά από πάνω και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν στο φούρνο με την πόρτα ανοικτή.
3. Στο μεταξύ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά μέχρι να γίνει σχεδόν σαντιγί. Μοιράστε την κρέμα πάνω από τις κρύες βάσεις μαρέγκας, διακοσμήστε με τις φράουλες, τις μπανάνες και την πούλπα από τα φρούτα του πάθους. Σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:

Πάβλοβα με cranberries

Πάβλοβα με βατόμουρα

Κεκάκια με γλάσο σοκολάτας και καρύδα

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ