Τάρτα με νεκταρίνια με 180 θερμίδες

Τέσσερα υλικά συνταιριάζονται σε δύο βήματα σε τάρτες που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

 

Νεκταρίνια ψήνονται πάνω σε βάσεις σφολιάτας και συνοδεύονται με παγωτό βανίλια.

Υλικά
1 φύλλο (25 x 25 εκατοσ.) κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόσκονη
2 ώριμα νεκταρίνια, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε σφήνες
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα πιάτο διαμέτρου 12 εκατοστών για οδηγό κόψτε 4 δίσκους σφολιάτας. Βάλτε τους πάνω στο ταψί.
2. Με ένα πιρούνι «τσιμπήστε» το εσωτερικό κάθε βάσης σφολιάτας και με ένα μαχαίρι χαράξτε ελαφρά σε κάθε βάση ένα κύκλο 1,5 εκατοστό μικρότερο σε διάμετρο από τη βάση σας. Πασπαλίστε τις βάσεις σας με την αμυγδαλόσκονη (αφήνοντας 1,5 εκατοστό περιθώριο από τα άκρα, μέσα δηλαδή στον εσωτερικό κύκλο). Στρώστε ομοίως στις βάσεις σας τα νεκταρίνια, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τις τάρτες σας να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε τες ζεστές μαζί με παγωτό βανίλια.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ