Φλογέρες με κρέμα αρωματισμένες με μπαχαρικά

Φλογέρες με κρέμα αρωματισμένες με μπαχαρικά

«Κρέπες» ζύμης ψήνονται στο φούρνο, τυλίγονται και γεμίζονται με φρέσκια σαντιγί σε αυτό το υπέροχο γλύκισμα.

 

Ginger, μπαχαρικά και κονιάκ δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε αυτές τις γλυκές φλογέρες.

Υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1/3 του φλιτζανιού (70 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) μέλι
1/3 του φλιτζανιού (50 γραμμάρια) αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ginger (πιπερόριζα) σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο κ.ο.κ.)
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε μια κατσαρόλα μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
3. Προσθέστε στο μείγμα του βουτύρου σας, το αλεύρι, το ginger και τα ανάμεικτα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Χύστε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σας πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί διατηρώντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να απλώσουν σε δίσκους των 10 εκατοστών διαμέτρου περίπου. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 1 λεπτό. Δουλεύοντας γρήγορα με ένα μαχαίρι με πλατιά μύτη (σαν μακριά σπάτουλα) ξεκολλήστε τις «κρέπες» σας από το ταψί και τυλίξτε τες γύρω από τη χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας. Αφήστε τες ένα λεπτό, να σταθούν και απαλά γλιστρήστε τες σε μια σχάρα. Επαναλάβετε άλλες 5 φορές με το υπόλοιπο μείγμα.
4. Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη , το κονιάκ και την κανέλα μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Με ένα κορνέ γεμίστε με την κρέμα τις στρογγυλές σας «κρέπες» και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με γέμιση τυριού ricotta και μέλι

Γρήγορο κέικ με μύρτιλα