Ψητά μήλα με σοκολάτα και καρύδα

Μια εύκολη συνταγή με μόλις 5 υλικά για ένα χειμωνιάτικο γλύκισμα.

Σοκολάτα, μήλα και καρύδα σε έναν υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά
800 γραμμάρια κόκκινα μήλα
50-100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
30 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού, ελαφρά χτυπημένος

Εκτέλεση
1. Κόψτε τα μήλα οριζόντια ψηλά και κουφώστε τα με ένα λεπτό μαχαίρι πετώντας τα κουκούτσια. Ψιλοκόψτε την σάρκα τους.
2. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου με την καρύδα και την σάρκα από τα μήλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα προσθέτοντας και τον κρόκο.
3. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάλτε τις κούφιες βάσεις από τα μήλα και γεμίστε τες με το μείγμα σας. Σκεπάστε τα μήλα με τα «καπάκια» τους. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Crumble δύο ειδών μήλων

Πιπεράτα μήλα με καρύδια

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ